Barzani İçin Geri Sayım Başladı, Türkiye Çekilme Kararı İle İlgili İlk Kez Konuştu!

TAKİP ET

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 1 Kasım tarihinde Başkanlıktan çekilme ve yönetimi devretme kararı verdiğini açıklamıştı. Barzani'nin yönetimi devredeceği tarihe çok az bir süre kalırken Türkiye'den konuyla ilgili ilk yorum geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 1 Kasım tarihinde Başkanlıktan çekilme ve yönetimi devretme kararı verdiğini açıklamıştı. Barzani’nin yönetimi devredeceği tarihe çok az bir süre kalırken Türkiye’den konuyla ilgili ilk yorum geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Başkanlığı devretme açıklaması sonrasında Türkiye’den ilk yorum Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu kararla ilgili, Barzani’nin görev süresini uzatmak için yanlış yaptığını ve kendi geleceği ile ilgili kararları kendisinin vereceğini söylediği öğrenildi. 

1 KASIMDA GÖREVİ DEVRECECEK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin 1 Kasımda son bulacak olan Başkanlık süresinin uzatılma teklifini kabul etmediği ve Başkanlığı devredeceği belirtildi.

BARZANİ PARLEMANTOYA MEKTUP GÖNDERDİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’nin 1 Kasım’da sona erecek olan Başkanlık süresini uzatma tekliflerini reddettiği ve yarın yapılacak olan oturum öncesinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosuna bu konuyla ilgili bir mektup gönderdiği öğrenildi.

 

Mesud Barzani IKBY Başkanlık seçimi 1 Kasım Türkiye Yorum Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı Parlamento