Bartın'da 43 kişinin öldüğü maden kazasında yaralandı, 8 ay sonra taburcu oldu

TAKİP ET

Bartın, 21 Haziran 2023 - 43 madencinin hayatını kaybettiği Bartın maden kazasının ardından yaralı olarak Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilen İzzet Ak, 8 aylık tedavi sürecinin ardından taburcu edildi. Ak, kardeşinin şehit olduğu kazayı anarak, içindeki buruk duyguyu paylaştı ve ailesini, köyünü ve arkadaşlarını çok özlediğini dile getirdi.

Bartın'da 14 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen ve 43 işçinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında yaralanan 6 işçi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti. Kardeşi Soner Ak'ı kaybeden İzzet Ak da kurtulanlar arasındaydı ve yoğun bakımda geçirdiği 6 aylık sürenin ardından 8 ay boyunca hastanede tedavi gördü. Bugün ise Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden taburcu edildi. İzzet Ak, olayın yaşandığı anlardan hatırladığı tek şeyin madene girişi olduğunu ve ardından bilincini kaybettiğini ifade etti. Taburcu olan diğer bir maden işçisi Erol Bulut'un kendisine yardımcı olmak için yanına birini istediğini ve bunun üzerine amirine başvurduktan sonra yardımcı olmak üzere ona gittiğini belirtti. Yaklaşık 4 buçuk-5 ay sonra kendini hastanede bulduğunu ve geçirdiği sürecin çok zor olduğunu dile getiren İzzet Ak, yoğun bakımda kendisine destek olan doktorlardan, devletten, eşinden, kardeşinden ve hasta bakıcılarından Allah razı olsun dedi.

YAŞADIĞI ZORLU SÜREÇLERİ ANLATTI

İzzet Ak'ın kardeşi Soner Ak'ı kaybetmesi nedeniyle yaşadığı zorlu sürece değinen Ak, 43 şehit olduğunu ve grizu patlamasının ardından toz patlamasının gerçekleştiğini ifade etti. Yangınların ve zehirli gazların bazı insanları etkilediğini ve bir şehidin de kendi kardeşi olduğunu söyleyerek, onu rahmetle anıdığını belirtti. Köyüne gitmeye çalıştığını ancak içinde bir istek olmadığını fakat mecbur olduğunu ve her şeye dayanmak zorunda olduğunu ifade etti. Üç çocuğunun olduğunu ve ilk işinin onları sarıp sarmalamak olacağını söyleyen Ak, ailesini, köyünü ve arkadaşlarını çok özlediğini dile getirdi.

Bartın maden kazası yaralı madenci