Barcelona'da 12 Kişinin Öldüğü Kanlı Saldırıyı O Örgüt Üstlendi!

TAKİP ET

İspanya Barcelona kentinde gerçekleştirilen kanlı saldırıyı IŞİD'in üstlendiği öğrenildi. Beyaz bir kamyonetle şehrin en kalabalık olan ve turistlik bir cadde olan La Rambla'da yayaların üzerine dalan saldırgan 12 kişinin ölmesine sebep olmuştu.

İspanya Barcelona kentinde gerçekleştirilen kanlı saldırıyı IŞİD’in üstlendiği öğrenildi. Beyaz bir kamyonetle şehrin en kalabalık olan ve turistlik bir cadde olan La Rambla’da yayaların üzerine dalan saldırgan 12 kişinin ölmesine sebep olmuştu.

IŞİD HABER AJANSINDAN SALDIRIYI ÜSTLENDİĞİNİ AÇIKLADI

Kanlı saldırı sonrasında 12 kişi hayatını kaybederken terör örgütü IŞİD’in haber ajansı olan Amaq’tan gerçekleştirilen kanlı saldırıyı üstlendiklerini açıkladığı öğrenildi. Yayınlanan açıklamada, gerçekleştirilen saldırının ‘İslam Devleti Askerleri’ tarafından düzenlendiği belirtildi. 

ARAÇ KİRALIK ÇIKTI

Vatandaşların arasına dalan minibüsün kiralık araç olduğu bilgisi de yapılan açıklamada yer aldı. Öte yandan saldırının gerçekleştirildiği bölge haricinde, kentin 70 kilometre kuzeyinde bulunan Vic şehrinde saldırıyla bağlantılı olduğundan şüphe edilen ikinci bir minibüsün polis ekipleri tarafından tespit edilerek ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı. Polis ekipleri bölgedeki operasyonlarına devam ederken, halka saldırı bölgesini terk etmeleri ve bölgeden uzak durmaları konusunda uyarılar yapıldı. Saldırıyı düzenleyen şahıslardan birinin olaydan hemen sonra polisle girdiği çatışmada öldürüldüğü öğrenildi. 

 

ispanya barcelona saldırı 12 ölü araçlı saldırı IŞİD terör örgütü saldırıyı üstlenen örgüt