Balonu Sönen Dolar Bir Hafta Önceki Seviyesine Geri Döndü

TAKİP ET

Katar tarafından Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan Yatırım yapılacak haberi sonrası dolar ve bu düşür şunu sürdürdü. Dolar şu anda bir hafta önceki seviyesine geri dönerek 5,96 seviyesinden Euro ise 6,47 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Katar tarafından Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan Yatırım yapılacak haberi sonrası dolar ve bu düşür şunu sürdürdü.  Dolar şu anda bir hafta önceki seviyesine geri dönerek 5,96 seviyesinden Euro ise 6,47 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Merkez Bankası ve BDDK’nın döviz hamlelerinin hemen ardından Katar’ın Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağı haberi ile birlikte doğar Dolar / TL kuru 6 lira sınırının altına indi. Ekonomik kaynak arayışlarına devam eden Türkiye dün Katar ile masaya oturmuştu.  Katar Emiri El Tamim ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen görüşmenin ardından Katar Türkiye'ye 15 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı. 

BİR HAFTA ÖNCEKİ RAKAMLARA GERİ DÖNDÜ
Dolar/TL kuru bu gelişmelerle bugün güne 6 TL seviyesinin altında başladı. Bu dakikalarda ise Dolar kuru 5,69 seviyesinden işlem görüyor.  Geçtiğimiz hafta dolarla birlikte hızla yükselen Euro ise bugün 6,47 seviyesinde seyrediyor. 

GÖZLER BUGÜNKÜ TOPLANTIDA
Bugün öğleden sonra ise Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak ın Yaklaşık 4000 kadar dış yatırımcı ile Telekonferans yöntemi ile toplantı yapacağı biliniyor. Gözler şimdi toplantıda.

katar türkiye yatırım Dolar fiyatları dolar kuru son dakika