Balistik Füzeyle Mekke'yi mi Hedef Aldılar?

TAKİP ET

Yemen'de ki Husilerin balistik füzeyle Mekke'yi hedef alan saldırı düzenledikleri iddiası Husiler tarafından yalanlandı.

Yemen’de ki Husilerin balistik füzeyle Mekke’yi hedef alan saldırı düzenledikleri iddiası Husiler tarafından yalanlandı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Husilerin sözcüsü Albay Yahya Seri, “Mekke’yi hedef aldığımıza yönelik saldırı iddiası Suudi yönetimi tarafından ilk kez gündeme getirilmedi. Suudi Arabistan yönetimi, bu türden iddialarla Mekke’nin Müslümanların kalplerindeki dini konumunu istismar ediyor. Böylelikle Yemen halkına karşı işlenen suçların üstünü ört bas etmeyi hedefliyor.” ifadelerine yer verdi.  

Suudi Arabistan’da ki El-Arabiyya kanalı tarafından yapılan haberde Yemen topraklarından Mekke ve Cidde’yi hedef alan iki balistik füzenin atıldığını ve bu füzelerden birinin Hava Savunma Güçlerince Cidde üzerinde diğerinin ise Taif kenti üzerinde imha edildiğini duyurmuş, füzelerin imhası esnasındaki görüntüleri de paylaşmıştı.

Yemen’de iran’ın desteklediği Husiler tarafından Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile bu iki ülkeye ait Yemen’de bulunan askeri karargahlar ve önemli tesislerden meydana gelen 299 noktaya saldırı düzenlenebileceğine yönelik tehditte bulunulmuştu.

26 Mart 2015 tarihinden beri Suudi Arabistan’ın öncülük ettiği koalisyon güçleri tarafından Yemen’deki meşru yönetime destek olmak maksadıyla askeri operasyonlar düzenleniyor. Husiler ise Suudi Arabistan’daki farklı noktalara sık sık hava saldırıları düzenleyerek koalisyon güçlerinin askeri operasyonlarına karşıklık veriyor.  

Yemen topraklarından Suudi Arabistan semalarına atılan füzeler ise birçok seferinde Suudi Arabistan Hava Savunma Güçlerince imha ediliyor.

Yemen Husiler Mekke Suudi Arabistan El-Arabiya Birleşik Arap Emirlikleri balistik füze son dakika haber