Balıkesir'de su istasyonuna inen iki işçi zehirlenerek yaşamını yitirdi

TAKİP ET

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) çalışanları Mustafa Karakoç (40) ve Ceyhun Balcı (35), su terfi istasyonunu temizlemek için kuyuya girdi. Ancak istasyonda meydana gelen pompa arızası sonucu yaşanan trajik olayda, kuyudaki gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiler. Ağır durumda olan Mehmet Neşeli ise tedavi altına alındı.

Olay, Balıkesir Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin Altıeylül ilçesine bağlı Ovaköy Mahallesi'nde meydana geldi. Pompa arızası nedeniyle BASKİ çalışanları Mehmet Neşeli, Mustafa Karakoç ve Ceyhun Balcı, bölgeye yönlendirildi. Ancak kuyuya giren işçilerden haber alınamayınca durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İtfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri hemen olay yerine sevk edildi.

Kuyudan çıkarılan üç işçi ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Atatürk Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Mustafa Karakoç ve Ceyhun Balcı kurtarılamadı. Mehmet Neşeli'nin tedavisi ise sürüyor. İşçilerin kuyuda biriken metan gazından zehirlendikleri düşünülürken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaşanan üzücü olayı sosyal medya hesabından duyurarak taziye mesajı paylaştı. Başkan Yılmaz, "Merkez Atıksu Arıtma Tesisimizde meydana gelen elim kazada mesai arkadaşlarımız Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç'un vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Mesai arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları Cennet olsun" dedi.

BASKİ ise yaptığı açıklamada, pompa arızası sebebiyle yaşanan üzücü olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. İstasyonda meydana gelen arıza sonucu acıya boğulan BASKİ personellerinin büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade ettiler.

Balıkesir ölüm haberi zehirlenme