Balıkesir'de işkence çiftliği: İşkence ile esnafların dükkanına çöktüler

TAKİP ET

Balıkesir Edremit'te polis ekiplerinin yaptığı operasyonda bir çeteye ait 10 dönümlük çiftliği işkence merkezi yaptığı tespit edildi. Esnafı kaçırarak burada işkence ettiler. Genç kızları ise zorla çiftliğe getirerek tecavüz ettikleri ve parmaklarını kestikleri ifade edildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bir çeteye yönelik, esnafı haraca bağladığı ve ödemeyenlere işkence yaptığı ihbarının ardından polis ekipleri teknik ve fiziki takip başlattı. Bu esnada 18 yaşındaki G.A. isimli bir genç kız, çete üyelerince "Polis muhbirisin" denilerek kaçırıldığı tecavüze uğradığı, işkenceye maruz kalarak 4 parmağının çete üyeleri tarafından kesildiğini ifade ederek şikâyetçi oldu.

Yapılan bir habere göre; teknik ve fiziki takip neticesinde çete liderinin Akçay'da ikamet eden aslen Şanlıurfalı olan Mehmet Salih Turanlı olduğu öğrenildi.

Çetenin ise Balıkesir'in Çıkrıkçı köyünde yer alan 10 dönümlük arazide çiftlik kurduğu, bu çiftlik getirdikleri kişilere elektroşok cihazı ile işkence yaptıkları ifade edildi. İşkencelere dayanamayan pek çok esnafın işyerlerini çeteye devretmek zorunda bırakıldı. İşkenceye maruz kaldığı öne sürülen 4'ü genç kız, 14 mağdurun ise korkudan polise gidemediği ifade edildi.

Çete lideri Turanlı ve üyeleri kızları kaçırarak çiftlik evinde günlerce tecavüz ettikleri, dövdükleri ve zorla uyuşturucu verdikleri ifade edildi. Çete üyeleri tarafından şiddete maruz kalan dayak izleri ve işkencenin videolarını çekip şantaj ile kadınları korkuttuğu belirtildi. Balıkesir ve Edremit KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon için geçtiğimiz gün düğmeye bastı.

ÇETENİN EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Çetenin çiftlik evine operasyon düzenlendi. Baskında özel bölmelerde gizlenmiş 14 tabanca, 21 şarjör, 217 tabanca fişeği, 17.2 gr esrar, 13 gram metamfetamin, 15 sentetik hap, 6 tüfek, 4 tüfek şarjörü, 74 tüfek kartuşu ve pek çok sayıda cep telefonu ve sim kartı yakalandı. Çetenin lideri Turanlı'nın da aralarında yer aldığı 8 kişi ev ve işyerlerinde yakalandı. Haklarındaki suçlamaları ret eden 8 kişi adliyeye gönderildi.

Balıkesir çiftlik Erzurumlu kadına işkence işkence