Balıkesir'de Anne ve Oğlu Ölü Bulundu

TAKİP ET

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde kendilerine ulaşılamayan 84 yaşındaki Hatice Aydın ve 62 yaşındaki oğlu Behzat Aydın, evde ölü olarak bulundu.

Altıeylül ilçesindeki Yıldız Mahallesi 14087 Sokak'ta bulunan harabe haldeki 2 katlı bir evde yaşayan anne ve oğuldan haber alınamayınca, durumdan şüphelenen Yıldız Mahallesi Muhtarı Fayiz Kayacan, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumu ihbar etti. 

İhbardan hemen sonra olay mahalline polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. 

Olay mahalline ulaşan ekipler, harabe haldeki iki katlı binanın ikinci katına girdikleri zaman 84 yaşındaki anne Hatice Aydın ve 62 yaşındaki oğlu Behzat Aydın'ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde anne ve oğulun yaşamlarını kaybettikleri tespit edildi. 

Anne Hatice Aydın'ın Alzheimer hastası olduğu, oğlu Behzat Aydın'da ise şeker rahatsızlığı olduğu öğrenildi. 

Olayla ilgili bir açıklama yapan Yıldız Mahallesi Muhtarı Fayiz Karacan, "Burada Alzheimer hastası Hatice Aydın ve oğlu birlikte yaşıyorlardı. Komşuluk ilişkileri yoktu. Evden dışarı pek çıkmazlardı. Kapıyı da kimseye açmazlardı. Su saatini okumak için gelen görevli, şu saatini okuduğu zaman faturanın miktarı yüksek çıkıyor. Su saati ise sürekli dönünce evdekilere ulaşmak için kapıyı çalıyor. Ancak cevap alamayınca komşuları durumdan haberdar ediyor. Komşular ise bana ulaşarak durumu haber veriyorlar. Bende durumdan şüphelenerek eve gittim ve kapıyı çaldım. Ancak yanıt alamadım. Bunun üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulundum. İtfaiye ekipleri ile birlikte kapıyı açarak içeri girdik. Anne ve oğulun cansız bedenleriyle karşılaştık. Evde doğalgaz bulunmuyor. Katalitik sobası var. Ondan olabileceğini düşünüyorum." dedi. 

Anne ve oğulun katalitik sobasından sızan gazdan zehirlenerek yaşamlarını kaybettikleri değerlendiriliyor. Anne ve oğulun kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için cesetleri, otopsi yapılmak üzere Adlı Tıp Kurumu morguna gönderildi. 

 

 

Balıkesir Altıeylül Anne ve Oğul