Baldız Cinayetinde Gönül İlişkisi Olmadığını Söyleyen Enişte İfade Verdi

TAKİP ET

12 yıl önce 16 yaşındayken eniştesi ile ablasının evinden kaybolan Filiz Karadavut isimli genç kadının cinayete kurban gittiği ancak cesedinin bulunmadığı iddia edilirken bu süreçte enişte ifade verdi.

Kayseri'de 12 yaşında kaybolan ve 16 yaşındayken öldürüldüğü iddia edilen Filiz Karadavut hakkında inceleme başlatılmıştı. Dava süreci devam ederken 16 yaşındaki genç kızı eniştesinin öldürdüğü iddia edilmişti. Mahkeme süreci devam ederken tutuklu yargılanan enişte ilk kez mahkemede kendisini savundu. Enişte umut Çakırer suçlamaları reddederken bu süreç içerisinde baldızı ile aralarında bir gönül ilişkisinin olmadığı belirtti. 

Kayseri'nin merkez ilçesi olan Kocasinan ilçesinde 17 Eylül 2006 yılında eniştesi ve ablası ile yaşadığı evden 2006 yılında Filiz Karadavut ayrılarak bir daha geri dönmedi. O dönem 16 yaşında olan genç kızın öldüğü iddia edildi. eniştesi ve ablası konu hakkında aradan geçen 12 yılın sonunda yargılanmaya başladı. Abla ise kız kardeşinin ölmediğini birkaç yıl önce kız kardeşini gördüğünü ve kendisine gülümsediğini anlatarak ilginç ve çelişkili ifadelerde bulundu. 

SORGUSUNDA BALDIZINI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Enişte yapılan sorgulamalarda baldızını iple boğarak öldürdüğünü ve cesedini Yuvalı mahallesinde bulunan bir mahalleye gömdüğünü itiraf etmişti. Bunun ardından polis pek çok mağarada arama çalışmaları başlattı. Ancak cesede bir türlü ulaşamadı. Enişte ise ceza evine gönderildi. 

Duruşmada ilk kez hakim karşısında ifade veren enişte baldızı ile arasında bir gönül ilişkisinin olmadığını eşi ile birlikte baldızına yardımcı olmak için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Acılı anne damadından şikayetçi olurken kaybından enişteyi sorumlu tuttu. Baba ise şikayetçi olmadığını anlatırken gözüyle görmediği için bir şey söyleyemeyeceğini anlattı. Abla ise kız kardeşi ile kocası arasında bir ilişkinin yaşanmasının mümkün olmayacağını anlattı. 

baldız cinayeti kayseri enişte