Bakanlık verileri açıkladı! Vaka sayıları son 45 günün en yüksek seviyesinde

TAKİP ET

Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini göstermeye devam ederken Sağlık Bakanlığı son 24 saatlik verileri açıkladı.

Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini göstermeye devam ederken Sağlık Bakanlığı son 24 saatlik verileri açıkladı. Bakanlığın verilerine göre bugün son 45 günün en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da son paylaşılan koronavirüs tablosunu paylaşarak vaka sayıları için uyarılarda bulundu.

Bugünkü Yeni Hasta Sayısı

Sağlık Bakanlığı güncel verilerine göre son 24 saat içinde toplam 67.214 yeni test yapıldı. Ülkemizde bugüne kadar toplam 5.659.286 koronavirüs testi yapılırken bugün tespit edilen yeni hasta sayısı 1.256 olarak aktarıldı.

İyileşen Hasta Sayısında Son Durum 

Virüse yakalanan ve tedavileri sonucunda sağlığına kavuşan hasta sayısında son 24 saat içinde 992 artış yaşandı ve toplam iyileşen hasta sayısı 229.972'ye çıktı.

Vefat Eden Hasta Sayısı

Son 24 saat içinde hayatını kaybeden hasta sayısı 21 olarak açıklanırken ülkemizde virüs sebebiyle hayatını kaybeden toplam hasta sayısı 5.955'e yükseldi.


Toplam Ağır Hasta Sayısı

Öte yandan ülkemizdeki toplam ağır hasta sayısı 668, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,6 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca'dan Önemli Uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 45 günün en yüksek yeni hasta sayısına ulaşıldığını söyleyerek önemli uyarılarda bulundu. Hemen hemen her gün sosyal medya hesabından virüsün tehlikesi ile ilgili yeni paylaşımlar yapan ve uyarı üstüne uyarıda bulunan Bakan Fahrettin Koca, salgında kritik gösterge olan ağır hasta sayısının genel olarak risk grubunda olan ve hastalığa yakalananlar ile artış gösterdiğini söyledi. 

 

koronavirüs vaka