Bakanlık Güvenlik Kamerası Görüntülerini Paylaşanlar Hakkında Karar Verdi!

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı güvenlik kamerasından görüntü alıp sosyal medyada paylaşan kişiler hakkında yasak başlatırken aynı zamanda soruşturma başlatılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı güvenlik kamerasından görüntü alıp sosyal medyada paylaşan kişiler hakkında yasak başlatırken aynı zamanda soruşturma başlatılacağını açıkladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 81 il valiliğine yeni bir yazı gönderdi. Gönderilen bu yazının içerisinde genel suç ve suçlularla gerçekleştirilen mücadele sonrasında özellikle güvenlik kameralarının etkin bir şekilde kullanıldığını belirtti. Ancak bu görüntülerin rastgele kullanılmasının ne kadar sakıncalı olduğu ifade edildi. 

Genelde son zamanlarda çeşitli güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada da çeşitli amaçlarla kullanıldığı öğrenilmişti. Bunun ardından suç unsurunun bilgi dahilinde olmadan sosyal medyada paylaşılmasının düzeni bozabileceği düşünülerek İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı.

SUÇ TEŞKİL ETTİĞİ SÖYLENDİ

Güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından kayıtların bazı suçları ya da suç niteliği oluşturabilecek olan görüntülerin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılmasının riskleri üzerinde tartışıldı. Özellikle temel hak ve özgürlüklerin, kişilerin özel hayatlarının bu görüntüler ile birlikte deşifre edilme endişesi bir kez daha gündeme taşındı. Paylaşım yapılması halinde paylaşımın niteliğine bakılacak. Kişilerin kişi hak ve özgürlüklerinin kısıtlanabileceği yönündeki paylaşımların ise cezalandırılacağı belirtildi. Konunun net bir şekilde anlaşılması için bilgilendirici eğitimlerin düzenlenmesi planlanıyor. Gizli ve kişinin bilgisi dahilinde olmadan gerçekleştirilen paylaşımların incelenmesi halinde kişiler hakkında soruşturma açılacak. Artık güvenlik kameralarından görüntü paylaşmak suç olarak kabul edilecek. 

içişleri bakanlığı güvenlik kamerası