Bakanlık Duyurdu: Evde Bakım, SED, Yaşlı ve Engelli Aylıkları Artırıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemenin ardından sosyal yardım ödemelerinin artırıldığını açıkladı. Yapılan güncelleme doğrultusunda; Evde Bakım Yardımı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri ile yaşlı ve engelli aylıkları zamlı olarak hesaplara yatırılacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemenin ardından sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde artışa gidildiğini duyurdu. Yapılan güncelleme ile birlikte Evde Bakım Yardımı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, yaşlı ve engelli aylıkları zamlı halleriyle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.
Sosyal hizmetlerin erişilebilirliğini ve etkinliğini artırmak için kesintisiz çalıştıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde hiçbir vatandaşımızı geride bırakmama hedefiyle hareket ediyoruz" diyerek devlet desteğinin büyüyerek devam edeceğini belirtti.
Yaşlı ve Engelli Aylıklarında Yeni Dönem
Yapılan düzenleme sonrası güncellenen yeni maaş tablosu şu şekilde şekillendi:
Yaşlı Aylığı: 6 bin 393 liradan 7 bin 257 liraya yükseldi.
Yüzde 40-69 Arası Engelli Aylığı: 5 bin 103 liradan 5 bin 793 liraya çıkarıldı.
Yüzde 70 ve Üzeri Engelli Aylığı: 7 bin 655 liradan 8 bin 689 liraya ulaştı.
18 Yaş Altı Engelli Yakını Aylığı: 5 bin 103 liradan 5 bin 793 liraya yükseltildi.
Evde Bakım Yardımı 15 Bin 755 Lira Oldu
Bakan Göktaş, her ay ortalama 516 bin engelli vatandaşın yararlandığı Evde Bakım Yardımı’na ilişkin de önemli veriler paylaştı.
Yılın Temmuz-Aralık dönemini kapsayan artışla birlikte, Evde Bakım Yardımı ödemeleri 13 bin 878 liradan 15 bin 755 liraya çıkarıldı. Bakanlık, bu yıl genelinde toplamda 48,6 milyar liralık evde bakım yardımında bulundu.
Çocuklar İçin Sağlanan Destekler de Artırıldı
İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ile koruyucu aile ödemelerinde de ciddi bir artış yaşandı:
SED Ödemeleri
Çocukların aile ortamından kopmaması adına sağlanan SED hizmetinde, çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı 9 bin 723 liradan 11 bin 38 liraya yükseldi.
Koruyucu Aile Destekleri
Geleceğimizin teminatı olan çocukları bağrına basan koruyucu ailelere yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 15 bin 532 liradan 17 bin 632 liraya artırıldı.