Bakan Soylu 'İndirin' Demişti, Aileler Büyük İlgi Gösterdi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yerli olarak geliştirilen UYUMA programının indirilmesi konusunda açıklamalarda bulunmuştu. İndirilme sayısının 100 bini geçtiği öğrenildi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında geliştirilen bir uygulama olan UYUMA isimli uygulamanın indirilmesi konusunda özellikle ailelerin büyük ilgi gösterdikleri ortaya çıktı. Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmış ve ailelerin uygulamayı indirmelerini istemişti. Şimdilerde anne ve babaların uygulamaya büyük ilgi gösterdikleri ve indirme sayısının 100 bini aştığı tespit edildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde anne ve babalara seslenmişti. Geliştirilen ve devlet tarafından desteklenen bu uygulama sonrasında 'Lütfen bu uygulamayı tüm anne ve babalar indirsinler' demişti. UYUMA isimli uygulamaya vatandaşlar açıklamanın ardından büyük ilgi göstermeye başladılar. Yapılan değerlendirmelerde sadece birkaç gün içerisinde 103 bin kişinin telefonuna indirdiği ortaya çıktı.

ZEHİR SATICILARINA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Uygulama yerli imkanlardan oluşup hazırlandığı için vatandaşlar artık sokaklarda gördükleri uyuşturucu suçlarını çok hızlı bir şekilde güvenlik güçlerine bildiri yapabiliyorlar. Sokakta görülen uyuşturucu ticaretleri artık sadece tek bir butona basarak polise bildirilmiş olacak. 

Sisteme düşen bildirime polis ekipleri hemen müdahale etmek üzere harekete geçiyorlar. İhbarcının kimliği gizli tutulduğu için kimseyle paylaşılmıyor. Böylece korku içerisinde olan ve endişe duyan vatandaşların tüm korkuları giderilmiş oluyor. Tüm cep telefonlarına indirilme özelliği bulunan uygulama ile uyuşturucu satıcılarına artık göz açtırılmayacak. Böylece zehir tacirleriyle mücadele devam edecek. 

bakan soylu uygulama uyuma uygulaması aileler