Bakan Soylu: İmamoğlu ve Yavaş özür dilemiyorsa, ben onlardan sorumlu biri olarak özür diliyorum

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim gecesi hakkında açıklamada bulundu. Soylu, "Atina'daki Lavrion Kampı'ndan talimat verildi, bir hadisede devreye girilmesi ve Türkiye'de terör örgütlerinin karmaşa sağlaması için talimat verildi" dedi.

Bakan Soylu, TGRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

İmamoğlu ve Yavaş'ın seçim gecesi yaşananlara ilişkin özür dilemesi gerektiğini ifade eden Bakan Soylu, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu milletten özür dilemeli. Ben onlardan sorumlu bir bakanım. Şurada 10-12 gün kaldı bakanlığımızda. Biz yanlış yaptık, bilmeden daha büyük olayların olmasını sağlayacak bir bilgiyle kamuoyu karşısına çıktık demeli. Onlar özür dilemiyorsa, ben onlardan sorumlu biri olarak milletimizden özür diliyorum. Çünkü ben onların disiplininden sorumluyum. Ben özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

'Yorum yapmıyorum'

AK Parti'nin Sinan Oğan'la görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna Soylu, "Bilmiyorum. Ben yorum yapmıyorum. "Her oy milli irade tecellisidir. Herkes beğendiği, en çok onayladığına oy verir. Bunun üzerinden bir yorum yapmam doğru olmaz." dedi.

'Çay yanar ama memleket de yanar'

Soylu, konuşmasının devamında, "Ben farkın açılabileceğini düşünüyorum ama tekrar bir şey söylüyorum seçim sandıkta kazanılır. Bizim Karadeniz'de çay mevsimi, gidenler var. Çay aynı anda olmaz, dönem dönem olur. Bazen güneşten, bazen zamandan kaynaklanır. Çayın gelmesi dönem dönemdir. Annem şöyle yapardı, köye telefon açardı, siz başlayın ben geleceğim derdi. Çay yanar ama memleket de yanar. Karadeniz'de bizde birbirine imece iş vardır. Birbirine yardımcı olurlar. O öncesini kırar, ondan sonra öteki kırar. Bu konuda tüm teşkilatlarımız da seferber. Katılım konusunda rehavete düşülmemeli." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş