Bakan Soylu: Anıtkabir'i patlatacaklardı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmasında, 'Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Twitter'da katıldığı bir sohbet odasında İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı hakkında konuştu. Bakan Soylu, '2020-2022 seneleri arasında Türkiye'de yapılmak için Suriye'de planlanan 81 terör saldırısı girişimi engellendiğini' ifade etti.

Bakan Soylu, yaptığı konuşmasında, "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi." İfadelerini kullandı

'5 KİLOGRAM PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ'

Harem'de gerçekleştirilmek istenilen bir terör saldırısının da engellendiği bilgisini paylaşan Bakan Soylu, "PKK terör örgütünün koordine ettiği İbrahim Zala, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sigara paketlerine gizlenmiş, 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı” şeklinde konuştu.

Anıtkabir'de keşif yapan bir teröristin yakalandığını ifade eden Bakan Soylu, "Ankara'da 2,5 yıl önce Anıtkabir'i patlatacaklardı. Saldırgan DEAŞ mensubuydu. Bunu keşif aşamasından beri takip ettik, saldırıyı önledik." İfadelerini kullandı.

 

Bakan Soylu terör eylemi