Bakan Soylu Açıkladı: 14 Vatandaşımızı Kaybettik

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Kartal'da önceki gün Çöken binaya ilişkinin yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 14 vatandaşımızı kaybettik, 14 vatandaşımızı da göçükten, sağ çıkarabildik. 45. saatte Mert Aydın enkaz altından sağ çıkarıldı. Binada kolonların kesilip kesilmediği soruşturmayla ortaya çıkar" dedi. Konu hakkında konuşan aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, "Göçük altındaki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

İstanbul Kartal'da Çöken bina yönetim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Soylu açıklamasında 14 vatandaşın göçük altında Hayatını kaybettiğini belirtirken 14 kişinin de sağ olarak göçükten çıkarıldığını söyledi.

EKİPLER BİR GENCE ULAŞTI 

İstanbul Kartal'da çöken binanın enkazından 16 yaşında bir genç çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları 45 saatine girerken sesin geldiği söylenen noktada arama yapan ekipler bir gence ulaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu enkaz altından çıkarılan yaralı kişinin bir erkek olduğunu söyledi ve yaralının hastaneye kaldırıldığını belirtti.
Basın mensuplarına enkaz alanında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Genç bir çocuğumuzu çıkardılar Ses geldi onun üzerine ekipler müdahale ettiler. Ambulansla hastaneye sevk ettiler. 16 yaşında bir erkek. İsmini namazdan sonra açıklayacağız.  Namazdan sonra genel bir açıklama yapacağız. Kayıplarımız da var onların da ismini söyleriz" dedi.
Bakan Soylu ile birlikte olay yerinde bulunan aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, "Çok mutluyuz. Bir gencimize daha ulaştık. Bütün yaralı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KURTARILAN GENCİN İSMİ BELLİ OLDU

Çöken binanın enkazından 45 saat sonra kurtarılan 16 yaşındaki gencin Mert Aydın olduğu açıklandı.

ŞEYMA KAMBUR'UN SESİ DUYULDU

Arama kurtarma çalışmaları hala devam ederken çöken binanın enkazından Şeyma kamburun sesi duyuldu. Şeyma’nın yakınları Umut içerisinde kurtulmasını bekliyor.

istanbul kartal son dakika enkaz çöken bina süleyman soylu