Bakan Dönmez: Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus gazı için Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımları atıldığı ve bu yılın sonuna doğru yol haritasının netleşeceğini ifade etti.

Bakan Dönmez, AK Parti Ardahan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' etkinliği kapsamında, Amasra'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmasında, "Önümüzdeki yıl Bakanlığımızla ilgili alanlarda yapılması planlanan yatırım tutarı da 96.4 milyon lira olarak planlanmakta" ifadelerini kullandı.

'KENDİ KAYNAKLARIMIZI ARAMA VE ÜRETİME GEÇİRMEYLE ALAKALI HIZLANIYORUZ'

Bakan Dönmez, yaptığı konuşmasında, "Ama Ardahan'da maalesef bu alanda çok fazla bir ilerleme kaydedememişiz. Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Ekim'de Türkiye Yüzyılı vizyonunu tüm ulusumuzla, halkımızla paylaşmıştı. İnşallah Türkiye'nin yüzyılını birlikte inşa edeceğiz. Türkiye'nin yüzyılında, Türkiye enerjide bağımsız hale gelecek. Enerjide bağımsız hale getirmek için de kendi kaynaklarımızı arama ve bunu üretime geçirmeyle alakalı projelerimizde hızlanıyoruz, hız veriyoruz. Bu kapsamda da yıllarca ihmal edilmiş, aranmamış hem karada hem de denizdeki alanları aramaya başladık. Rabbim de yüzümüzü güldürdü, artık meyvelerini toplama zamanı yavaş yavaş yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, cumhuriyeti, cumhuriyetin yüzyılında keşfin ateşiyle aydınlatmayı planladıklarını söyleyerek, çıkan gazı Ardahan'da, Kars'ta ve Edirne'de kullanmaya başlayacaklarını anlattı.

Türkiye'nin bölgede bir enerji merkezi olma stratejisi gerçekleştirdiğini ifade eden Dönmez, "Ve bunu artık sadece biz söylemiyoruz. Bölgemizde kaynak ülkesi olan ülkelerin liderleri, aynı şekilde bu enerjiyi, bu doğalgazı talep eden ülkelerin yetkilileri de ifade etmeye başladı. Artık önümüzdeki yıldan itibaren inşallah çalışmalarımızı tamamlayacağız. Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz. Bu yıl sonuna kadar da yol haritamızı netleştireceğiz. Niyetimiz hem kaynak ülkeleri hem de bu doğalgaza talip olan ülkeleri, bir masa etrafında toplayarak buradaki stratejiyi netleştirmek. Burada tüm paydaşlarımızla hareket etmek arzusundayız." dedi.

Bakan Dönmez Doğalgaz Enerji