Bakan Bozdağ'dan 'Türk Tabipler Birliği' hakkınde: Çalışmayı neticelendirdik

TAKİP ET

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Tabipleri Birliği'ne yönelik başlatılan çalışmada sona gelindiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı'na arz edilmesinin ardından paylaşılacağını duyurdu.

Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamasında, “Anayasa’nın son şekli verildi. (Muhalefetle istişare süreci) Zaten ziyaretimizi yaptık. Görüşlerini, desteklerini kendilerinden talep ettik. Ayrı bir ziyaret olur mu onu bilemem. Şu anda yeni bir ziyarete ihtiyaç gözükmüyor” dedi.

Adalet Bakanı Bakan Bekir Bozdağ, gündem hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TTB ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Bozdağ, “Çalışmayı neticelendirdik ama sayın Cumhurbaşkanımıza henüz sunmadık” dedi.

Anayasa çalışmalarına hakkında gelen bir soruya ise Bakan Bozdağ, “Anayasa’nın son şekli verildi. (Muhalefetle istişare süreci) Zaten ziyaretimizi yaptık. Görüşlerini, desteklerini kendilerinden talep ettik. Ayrı bir ziyaret olur mu onu bilemem. Şu anda yeni bir ziyarete ihtiyaç gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

''SON ŞEKLİ VERİLDİ''

Başörtüsü çalışması hakkında ise Bakan Bozdağ, “Son şekli verildi, Meclise gelecek. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta Mecliste olacak. Muhalefet ile Meclise sunulduktan sonra temas olabilir” şeklinde konuştu.

TTB BAŞKANI FİNCANCI'NIN DOSYASI İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını öne süren TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hakkındaki soruşturma kapsamında, 26 Ekim’de İstanbul’da gözaltına alındı. Ankara’ya sevk edilen Fincancı, emniyetteki işlemleri bittikten sonra sevk edildiği adliyede ilk çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Fincancı hakkındaki soruşturma, geçtiğiiz hafta tamamlandı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede Fincancı’nın, Türk Tabipleri Birliği merkez konsey başkanı olarak bir TV yayınında, ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, işlemleri bitirdi. İddianameyi kabul eden mahkeme, Fincancı'nın İstanbul’da ikamet etmesi sebebiyle yetkisizlik kararı vererek, dosyanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde bakılmasına karar verdi.

Bakan Bekir Bozdağ TTB soruşturma