Bakan Albayrak'tan Açıklama! 'Markette Beklenen Fiyatları Göremiyoruz'

TAKİP ET

İş dünyasına seslenen Bakan Berat Albayrak vatandaşın belini büken pazar ve market fiyatlarını ele alırken fiyatların düşürüleceği müjdesini verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Verat Albayrak iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Yaptığı konuşmada ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik sorunların üstesinden gelmek için hazırlanan eylem planlarına dikkat çekti. Bunun üzerine vatandaşın en çok şikayet ettiği konulardan birisi olan market ve pazar fiyatlarını ele aldı. Enflasyonun düşürülmesi ve mücadelesi sırasında fiyatların düşürüleceği açıklanmıştı. Özellikle enflasyonu en çok gıda fiyatlarının yükselttiği düşünüldüğü zaman market ve pazarlarda ortaya çıkan fiyatların gerçekle uyuşmadığı defalarca dile getirildi. 

Yaptığı konuşma sırasında vatandaşın isteklerinin ve beklentilerinin gözardı edilemeyeceği özellikle belirtildi. Bunun için market ve pazarlarda gıda fiyatlarının hükümet tarafından yakın zamanda yeniden incelenmesi ve ele alınması için çalışmaların başlatılacağı müjdesini verdi. 

'EKONOMİK ANLAMDA SIKINTIMIZ YOK'

Türkiye'nin özellikle son 6 yıldır büyük bir saldırı altında olduğunu belirten Bakan Albayrak tüm olumsuz durumlara rağmen Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Devletin elinde bulunan dengelerin son derece hassas olmasından dolayı birbirine çarpmadan, kırmadan ve herhangi bir hasara sebep olmadan yürütülmesi için planlama devam ediyor. 

Enflasyonla mücadele sırasında başlatılan KDV ve ÖTV indirimlerinin bugün hala devam ettiği ve bir süre daha hem esnafa hem de vatandaşa kolaylık olması için devam edeceği belirlendi. Nasıl bir düzenleme yapılacağı konusunda ise hükümetin ilerleyen dönemlerde üzerinde çalışma yapacağını özellikle belirtti. Hükümetin sanılanın aksine fiyatları yakından takip ettiği belirtildi. 

berat albayrak ekonomi açıklama