Bakan Açıkladı! 2 Yıllık Üniversite Mezunlarına Kısa Dönem Askerlik Müjdesi

TAKİP ET

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den gelen açıklamada, 2 yıllık üniversite mezunları için kısa dönem askerlik konusunu gündeme getirdikleri ve üzerinde çalışıldığını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den gelen açıklamada, 2 yıllık üniversite mezunları için kısa dönem askerlik konusunu gündeme getirdikleri ve üzerinde çalışıldığını belirtti.

Bakan Faruk Özlü, binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen kısa dönem askerlik konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu, Meslek Yüksek Okulu mezunlarına kısa dönem askerlik konusunu gündemde tuttuklarını söyleyen Özlü, konunun konuşulduğunu belirtti.

2 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Meslek Yüksek Okulları için kısa dönem askerlik konusunu birkaç defa gündemlerine aldıklarını belirtti. Özlü, ara eleman nitelikli personel ihtiyaçlarına değinerek, hastanelerde doktorlardan çok hemşirelere ihtiyaç olduğunu söyledi. İşsizliğin azalmasını sağlayabilmek için 2 yıllık üniversite mezunlarına kısa dönem askerlik getirme konusunu gündemde tuttuklarını söyleyen Özlü, bu faaliyet hayata geçtiğinde işsizliğin azalmasında önemli katkılar sağlanacağının ve işsizlikte düşüş olacağının da altını çizdi.

GÜNDEMDE TUTULAN KONU

2 yıllık üniversite mezunlarına kısa dönem askerlik konusunun gündemde tutulan bir konu olduğunu belirten Faruk Özlü, Milli Eğitim Bakanının Sivas’ta gerçekleştirilen bir toplantıda bu konuyu ele aldığını ve bazı notlar alarak 2 yıllık Üniversite mezunlarına kısa dönem askerlik düzenlemesinin üzerinde durulması gerektiğini söylediğini aktardı. Şimdi gözler Meslek Yüksek Okulu mezunları için kısa dönem askerlik yapıp yapmayacakları konusunda Bakanlığın vereceği karara çevrildi. 

HÜKÜMETTEN KISA DÖNEM ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bugün gündeme gelen 2 yıllık üniversite mezunlarına kısa dönem askerlik konusu hakkında hükümetten açıklama geldi. Bekir Bozdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında böyle bir konunun hükümet gündeminde olmadığını ve 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunlarının aynı sürede askerlik yapmaya devam edeceğini açıkladı.

 

2 Yıllık Üniversite mezunları MYO Kısa dönem askerlik mi geliyor Faruk Özlü Kısa dönem askerlik ne zaman gelecek