Bahçeli Seçim Barajı Düşürülsün Dedi, Başbakan'dan Yeşil Işık Geldi: Değerlendirilecek!

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen seçim barajının düşürülmesi gerek açıklamasının ardından bu açıklamaya destek verdiğini gösteren bir açıklamada bulundu. Barajın istikrar için önemli olduğunu söyleyen Yıldırım, teklif gelirse durumun değerlendirilebileceğiniz söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelen seçim barajının düşürülmesi gerek açıklamasının ardından bu açıklamaya destek verdiğini gösteren bir açıklamada bulundu. Barajın istikrar için önemli olduğunu söyleyen Yıldırım, teklif gelirse durumun değerlendirilebileceğiniz söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD gerçekleştirdiği temaslarını sürdürürken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün grup toplantısında yaptığı baraj düşürme açıklamasına cevap verdi. ABD’deki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, bu teklifin diğer partilerden gündeme geldiğinde beraber oturulup konuşulabileceğini ve değerlendirilebileceğini söyledi. Yüzde 10 barajının düşürülmesi gerektiğini belirten Bahçeli’nin açıklamalarının ardından cevap veren Yıldırım, durumun değerlendirilebileceğini ve artılarıyla eksileriyle konuşulup karar verilebileceğini belirtti.

‘İSTİKRAR AÇISINDAN BARAJ ÖNEMLİ’

Yıldırım kendisine yöneltilen, ‘Barajın yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne?’ sorusuna yönetimdeki istikrar yüzde 10 barajının önemli olduğunu söyledi. 

 

Başbakan Binali Yıldırım ABD Devlet Bahçeli Seçim Barajı Yüzde 10 Düşürülme teklifi Cevap