Bahçeli, Ekmek Zammına Nasıl Tepki Gösterdi?

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmeğe yapılması düşünülen %15'lik zamma askıda ekmek projesiyle tepki verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmeğe yapılması düşünülen %15’lik zamma askıda ekmek projesiyle tepki verdi. Bahçeli, ‘Başta Çankaya ilçesi olmak üzere askıda ekmek projesini başlatıyorum.’ dedi.

Bahçeli, gazeteciler tarafından sorulan ‘Ekmeğe yapılması düşünülen %15’lik zam hakkında değerlendirmeniz nasıl olacak?’ sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:  

“Ekmek fiyatlarına yapılması düşünülen zammın dikkatli şekilde takip edilmesi gerekir. Bende özellikle Ankara’nın Çankaya ilçesi başta olmak üzere askıda ekmek projesini başlatıyorum. Maddi durumu yerinde olan vatandaşlarımız, ekmeklerini fırından temin etmeli. Eğer iki ekmek alacaksa bir ekmekte askıya almalı. Yani fırına üç ekmek parası vermeli. Böylelikle askıda biriken ekmekler sayesinde hali vakti yerinde olmayan vatandaşlarımız, fırına gittiğinde hiçbir ücret ödemeden ekmeğini alabilmeli. Bu yolla kültürümüzde yer alan dayanışma ve yardımlaşma danamikleri tekrar işlemeye başlar. Hepimizin inancı olan İslam’da da, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ inancı esastır.

Gazeteciler tarafından sorulan ‘Bu hususla ilgili talimatınız oldu mu?’ sorusuna da Bahçeli, “Bu konu ile ilgili talimatlarımız oluyor. Bu konuya dair çalışmalarımızı ve girişimlerimizi bir an evvel başlatacağız.” yanıtını verdi.  

           

ekmek zam Devlet Bahçeli Çankaya askıda ekmek