Bahar Havasının Tadını Çıkarın! Pazar Günü Yağışlı Hava Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji tarafından yapılan son hava tahminlerine göre ülkemiz genelinde ılık ve güneşli hava hakim olacak.

Meteoroloji tarafından yapılan son hava tahminlerine göre ülkemiz genelinde ılık ve güneşli hava hakim olacak. Artan hava sıcaklıkları bahar havasını iyiden iyiye hissettirirken Pazar günü Akdeniz üzerinden ülkemiz genelinde etkili olacak yeni bir yağışlı hava kütlesi geliyor.

Hava sıcaklıkları iç kesimlerde 2 ila 4 derece artarken, diğer bölgelerimizde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara’nın güneyi, Ege ve Akdeniz bölgelerimizde toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor. Çankırı, Tekirdağ’ın Çorlu ve Amasya’nın Mezifon ilçelerinde hafif sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerimizde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.   

Ülkemizin batı kesimlerinde özellikle Marmara’nın güneyi, Ege ve Akdeniz bölgelerimizde etkili olan toz taşınımı hava kalitesini düşürürken, görüş mesafesini de azalttığından dolayı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.   

Ülkemiz Cumartesi günü Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlı havanın Pazar gününden itibaren ülkemiz genelinde etkili olması bekleniyor. Ülkemiz genelinde etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışlar, önümüzdeki hafta içerisinde etkisini yitirecek. Ülkemizin batısında etkili olan sahradan gelen çöl tozu ise hafta sonuna kadar etkili olacak.

Solunum yolu rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar sahradan gelen çöl tozundan olumsuz etkilenebilir. Uzun süre yoğun toza maruz kalırlarsa bağışıklık sistemleri olumsuz etkilenebilir. Çöl tozları özellikle silikozis hastalığını tetikleyici etki yapar. Küçük çaplı çöl tozları solunum sistemindeki süzgeci geçerek akciğerlerle temas edebilir.  

meteoroloji çöl tozu sağanak yağış hava durumu bahar havası son dakika