Bağdat'ta İki Ayrı Bombalı Saldırı! En Az 27 Ölü 70'e Yakın Yaralı!

TAKİP ET

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta ünlü olan bir popüler dondurmacının hemen önünde bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlendiği bilgisi alındı. Bu saldırının hemen ardından hükümet binalarına yakın olan bir bölgede başka bir bombalı saldırı olduğu belirtildi. Düzenlenen bombalı araçla saldırıda en az 27 kişinin öldüğü ve 70'e yakın kişinin yaralandığı söyleniyor.

Irak’ın Başkenti Bağdat’ta ünlü olan bir popüler dondurmacının hemen önünde bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlendiği bilgisi alındı. Bu saldırının hemen ardından hükümet binalarına yakın olan bir bölgede başka bir bombalı saldırı olduğu belirtildi. Düzenlenen bombalı araçla saldırıda en az 13 kişinin öldüğü ve 40 kişinin yaralandığı söyleniyor. 

Irak’ın Başkenti Bağdat’ta iki kez bombalı saldırı gerçekleşti. İlk olarak gece yarısı kalabalık bir alışveriş caddesine ünlü bir dondurmacının önüne gelen aracın intihar saldırısı düzenlediği ve bu saldırıda 13 kişinin yaşamını yitirdiği yaklaşık 40 kişinin de yaralandığı bilgisi alındı. Patlamanın gerçekleştirildiği caddenin Ramazan dolayısıyla oldukça kalabalık olduğu belirtildi. 

Patlamanın yaşandığı olay yeri polisler tarafından kapatılarak incelemeye alındı. Gerçekleştirilen intihar saldırısı sonrasında patlamanın etkisiyle çok sayıda binanın ağır hasar aldığı gözlemlendi. Gelen bilgilere göre saldırıda hedef seçilen bölgede yoğun bulunan Şii nüfusu. Şii’lere yönelik gerçekleştirildiği düşünülen intihar saldırısını IŞİD Terör örgütünün üstlendiği belirtildi. 

İKİNCİ BİR SALDIRI DAHA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlk saldırının hemen ardından ikinci bir saldırı haberi daha alındı. Kısa bir süre sonra gelen habere göre hükümet binaları yakınında olan bir bölgede bir patlama daha yaşandığı bu patlamada 15 kişinin yaşamını yitirdiği 38 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaşanan ikinci saldırıyı henüz üstlenen olmadığı belirtildi. 

GEÇEN YILDA HEDEF ŞİİLERDİ

IŞİD geçen yıl Şii’lerin yoğun olarak yaşadığı Karada semtinde bir saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda 324 kişi yaşamını yitirmişti. Şimdilerde en büyük endişe Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Radikallerin saldırılarının artması.

 

ırak başkenti bağdatta bombalı saldırı bağdatta iki ayrı bombalı saldırı ırak bağdat 27 ölü 70 yaralı bombalı saldırı ışid