Bademcik ameliyatından 17 gün sonra yaşamını yitirdi! Hastaneye soruşturma açıldı

TAKİP ET

Mersin'de yaşanan olayda, 55 yaşındaki bir hasta, özel bir hastanede bademcik ve geniz eti ameliyatı olmasından 17 gün sonra yaşamını yitirdi. Ailenin şikayette bulunması üzerine Sağlık Müdürlüğü hastane hakkında inceleme başlattı. 

Mersin'de özel bir hastaneye başvurarak bademcik ve geniz eti ameliyatı olan 55 yaşındaki adam 17 gün sonra yaşamını yitirdi. 

AA'nın yapmış olduğu habere göre, Almanya'da ikamet eden 55 yaşındaki Muammer Aydoğdu tatil için Mersin'e gelerek burada nefes almakta güçlük çekmesi üzerine şehirdeki özel bir hastaneye gitti. 

17 GÜN SONRA YAŞAMINI YİTİRDİ 

26 Aralık tarihinde bademcik ve geniz eti ameliyatı olmasının ardından taburcu olan Aydoğdu'nun, ameliyattan 17 gün sonra yaşamını yitirmesi üzerine ablası Songül Yıldırım ve yakınları, savcılığa hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından özel hastane hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi. 

‘DOKTORU, KARDEŞİMİ İKNA EDEREK KENDİ ARABASIYLA ÖZEL HASTANEYE GÖTÜRDÜ’ 

Abla Songül Yıldırım, kardeşinin hayatını kaybetmesi hakkında, 5 gün daha tedavi edildiğini belirterek "Daha sonra eve geldik ama kardeşim yine kanama geçirdi. Hemen ambulansı ve kardeşimin doktorunu aradık. Doktoru, ambulans doktoruna kendisinin yanına getirmelerini söyledi. Onlar kabul etmedi ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdük. Biz gittikten sonra doktoru geldi ve kendi hastanesine götürmek istedi. Doktoru, kardeşimi ikna ederek kendi arabasıyla özel hastaneye götürdü. Biz de o hastaneye gittik. Yukarı çıkarmış, bir süre sonra yanımıza gelerek 'hastayı kaybettik' dedi. Biz neye uğradığımızı şaşırdık." ifadelerini kullandı. 

Mersin ameliyat soruşturma