Babasını silahla oynarken öldüren 3 yaşındaki çocuğa mahkeme kararını verdi

TAKİP ET

Kayseri'de geçtiğimiz yıl, 3 yaşındaki K.A.Ç.'nin evde tabancayla oynarken babası Gökhan Çimen'i vurarak ölümüne neden olduğu trajik olayla ilgili soruşturma sonuçlandı. Yapılan soruşturma sonucunda, K.A.Ç. hakkında takipsizlik kararı verildi.

Olay, Melikgazi ilçesi Fatih Mahallesi Kurbanlı Caddesi'nde bulunan 5 katlı bir binanın ikinci katında meydana gelmişti. İçinde bulunduğu odada tabancayla oynayan K.A.Ç., kazara babası Gökhan Çimen'i vurmuştu. Ailenin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, ancak Gökhan Çimen yaşamını yitirmişti. Dört çocuk babası olan Çimen, asri mezarlıkta toprağa verilmişti. Anne ve çocuğu K.A.Ç. ise emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, K.A.Ç.'nin olay anında 12 yaşından küçük olduğuna dikkat çekilerek, "Maktulün 2019 doğumlu oğlu K.A.Ç.’nin tabanca ile ateş etmesi sonucu vefat ettiği, olay tarihinde 12 yaşından küçük olan K.A.Ç.’nin 5237 sayılı TCK’nın 37/1 maddesi kapsamında cezai sorumluluğunun bulunmadığı ve hakkında ceza kovuşturması yapılamayacağı" ifade edildi.

Bu kararla birlikte trajik olayın sonuçlandığı ve K.A.Ç. hakkında herhangi bir cezai işlem uygulanmayacağı belirtiliyor. Bu acı olay, çocukların ateşli silahlarla oynamalarının ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha hatırlatıyor.

Kayseri ölüm haberleri kaza kurşunu