Babacan: Bugünkü aklımız olsa, elektrik ve doğalgaz dağıtım alanlarını özelleştirmezdik

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı olan Ali Babacan, elektik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinden bahsederek, "Özelleştirildikten sonra tekel olan şirketler alanında özelleştirme doğru olmadı. Bugünkü aklımız olsa tekel durumundaki kuruluşları özelleştirmezdik" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, TV100’de konuk olduğu “Az Önce Konuştum” yayınında Candaş Tolga Işık’ın sorularını cevapladı.

‘BUGÜNKÜ AKLIMIZ OLSA TEKEL DURUMUNDAKİ KURULUŞLARI ÖZELLEŞTİRMEZDİK’

Babacan, özelleştirmelere ilişkin yapılan eleştiriler hakkında yaptığı açıklamasında, “Elektrik, doğalgaz dağıtım yani özelleştirildikten sonra tekel olan şirketler, o alanlarında özelleştirme doğru olmadı. Özelleştirmeden sonra çok iyi bir denetimle devam etmesi gerekiyordu. Bazı özelleştirmeler öyle yapıldı ki, firma sahipleri denetleyen kuruluşlardan daha etkili olamıyorlar bakan ya da cumhurbaşkanı üzerinde. Dolayısıyla bunlar denetlenemiyor, vatandaşa hizmet pahalı ve kötü gidiyor. Bugünkü aklımız olsa tekel durumundaki kuruluşları özelleştirmezdik. İyi bir denetimle verimli gider dedik ama bu sağlanamadı" değerlendirmelerinde bulundu.