Babaannesinin Başını Baltayla Kesip Müge Anlıya Çıkan Genç Kız Mahkemede: Yoruldum Artık, Tahliyemi İstiyorum

TAKİP ET

Kayseri'de 6 yıl önce öldürülen Pembe Boraze'nin katili bir süre bulunamamış ve aile katili aramak için Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkmıştı. O dönemde Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkan ve babaannesinin katilini arayan Fadime Boraze'nin babaannesini dedikodusunu yaptığı için öldürdüğü anlaşılmıştı. Babaannesinin başını baltayla keserek öldüren ve ikinci kez hakim çık karşısına çıkan genç kız, mahkemede suçsuz olduğunu iddia ederek, "Yoruldum artık, tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

Kayseri'nin Felahiye ilçesine bağlı Kayapınar Mahallesi'nde 28 Nisan 2012 tarihinde Pembe Boraze,  evinin balkonunda Boğazı kesilmiş şekilde ölü bulundu. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen kadının katillerinin bulunamaması üzerine İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Bekmez’in talimatı ile özel bir ekip kuruldu. Özel ekibe İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet büro amirliğinden Dedektifler de destek verdi. Ekipler pembe boraze cinayeti ni yeniden mercek altına alırken 6 ay süren teknik takip ve çok sayıda kişiden alınan ifade sonucunda yaşlı kadının torunları tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Ekipler düzenledikleri operasyonda Pembe Boraze'nin torunu Fadime Boraze ile gelini Songül Boraze (56) ve oğlu Faruk Boraze’yi (55)  gözaltına aldı. Emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Fadime Boraze tutuklanırken anne ve baba serbest bırakıldı.

MÜGE ANLI’YA KATILDILAR

'Kesik baş cinayeti' olarak kamuoyunda uzun süre konuşulan olayın ardından şüphelilerin faili meçhul olayları araştıran Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldığı belirlendi. Olayın ardından pembe boraze'nin yapılan otopsisinde vücudunda 12 Balta ve 6 bıçak darbesi olduğu belirlendi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Tutuklu sanık Fadime Boraze’nin Kayseri 5 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasının ikinci duruşmasında hazır bulundu. Duruşmada aynı zamanda öldürülen kadının kızı Fedakâr K. ve Mustafa B. ile avukatları hazır bulundu. Fadime Boraze babaannesini kendisinin öldürmediğini belirterek, "Yoruldum artık, tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi. Duruşmada Ara karar veren mahkeme heyeti Fadime Bora senin tutukluluk halinin devamına ve bir Tanığın daha dinlenmesine karar vererek duruşmayı 14 Kasım tarihine erteledi.

kayseri kayseri haberleri haberler babaanne cinayeti kesik baş cinayet torunlar tahliye talebi