Aydınlı ilkokul öğrencisinden depremzedelere not: Bu bereyi giyip, üşüme olur mu?

TAKİP ET

Deprem felaketinin ardından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyaları kapsamında, Aydın'da annesi tarafından depremzedeler için örülen berenin içine harçlıklarını koyan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Hira'nın, "Bu bereyi giyip, üşüme olur mu?" notu görenleri duygulandırdı.

6 Şubat Pazartesi tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. İlk depremden sonra aynı gün içerisinde bu sefer Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Yıkımın yaşandığı depremlerde Kahramanmaraş ile birlikte Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ gibi 10 ilde hasar yaşandı. Deprem nedeniyle yirmi beş binin üzerinde vatandaş yaşamını yitirirken, 80 binin üzerinde vatandaş ise yaralandı.

'HARÇLIĞIM AZ BİLİYORUM AMA BENİM DE KATKIM OLSUN İSTEDİM'

Depremin ardından ülke genelinde depremzedeler için yardım seferberliği başlatıldı. Aydın'da da Atatürk Kent Meydanı'nda açılan çadırlarda depremzedeler için yardım toplanıldı. Bir yardım ise görenleri duygulandı. Yeşil bere içinde yer alan 20 TL ile beraber Aydın Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2-E sınıfı öğrencisi Hira adlı bir kız çocuğunun yazdığı notunda, "Sevgili depremzede kardeşim. Ben Aydın'dan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2-E sınıfından Hira. Sizin için her gün dua ediyorum. Sizler için çok üzülüyorum. Bu bereyi de annem sizler için ördü. Bu bereyi giyip, üşüme olur mu? Bu da benim harçlığım. Az biliyorum ama benim de katkım olsun istedim. Babam sizler için daha fazlasını gönderdi. Kardeşim de sizler için kendi battaniyesini gönderdi. İnşallah bu günleri de beraber atlatırız. 6 Şubat'tan sonra hayat durdu. Okula gitmiyoruz. Bu yüzden harçlığım az ama bütün dualarım sizlerle. Haberlerden sizlere ne kadar çok yardım yapıldığını izliyorum ve çok seviniyorum. İnan bizim ülkemiz çok güçlü" ifadeleri yer aldı.

Aydın deprem Kahramanmaraş