Aydın'da Yabancı Uyruklu 3 Kişi PKK-PYD'den Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Aydın Didim İlçesinde polisin yaptığı operasyonla PKK-PYD terör örgütüne üye olan 1'i İngiliz 2'si Bulgar olan 3 terörist gözaltına alındı.

Aydın Didim İlçesinde polisin yaptığı operasyonla PKK-PYD terör örgütüne üye olan 1’i İngiliz 2’si Bulgar olan 3 terörist gözaltına alındı. 

Aydın Didim’de Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda e-posta ile KCK-PYD terör örgütüne üye olan ve faaliyet gösteren yabancı uyruklu üç kişinin tatil yaptıkları ihbarının alınması ile Aydın İl Terörle Mücadele Şubesi Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda İngiltere uyruklu J.A.R, Türk asıllı Bulgar vatandaşı M.Y.A ve yine Türk asıllı Bulgar vatandaşı V.P.R.A  gözaltına alındı. Şüphelilerin gözaltına alındığı yerde kendilerine ait olan cep telefonları, bilgisayarlar ve dijital materyallere el konulduğu öğrenildi.

İFADESİNDE İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınarak emniyete götürülen ve ifadeleri alınan üç şüpheliden J.A.R, 2015 yılında Suriye’ye giderek örgüte tıbbi yardımda bulunduğunu ve burada 3 aya yakın bir süre kaldığını itiraf etti. Aynı zamanda YPG’den silah aldığını da itiraf eden J.A.R’de daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye geri döndüğünü itiraf etti. 

 

aydın didim YPG PKK gözaltı 3 kişi yabancı uyruklu polis