Aydın'da 22 Anaokulu Öğrencisi Yemekten Zehirlendi!

TAKİP ET

Aydın Kuşadası ilçesinde bir anaokulunda zehirlenme vakası yaşandı. Yaşları 3 ila 6 olan 22 anaokulu öğrencisi yedikleri yemeklerden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Aydın Kuşadası ilçesinde bir anaokulunda zehirlenme vakası yaşandı. Yaşları 3 ila 6 olan 22 anaokulu öğrencisi yedikleri yemeklerden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Manisa’da kışlalarda yaşanan zehirlenme vakasının ardından bu kez de Aydın Kuşadası’nda bulunan bir anaokulunda benzer bir olay yaşandı. Yaşları 3-6 arasında değişen 22 anaokulu öğrencisi öğlen yemeği menüsünde verilen tavuk, pilav ve ayran yemeğinden sonra zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Yemeğin ardından öğrencilerin tamamında kusma belirtileri görüldü. Durum üzerine öğrencilerin velilerine haber verildi. Yemeğin ardından fenalaşan 22 öğrenci Kuşadası Devlet Hastanesi, Özel Kuşadası Hastanesi ve Özel Gözde Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

22 ÇOCUK ZEHİRLENEREK HASTANEYE KALDIRILDI

Zehirlenen ve hastaneye kaldırılan anaokulu öğrencilerinden bazıları ayakta tedavi edildi. Zehirlenenler arasında durumları ciddi olan 22 çocuk ise tedavi altına alındı. Özel Gözde Hastanesinde 9 çocuk yatarak tedavi edildi. Olayla ilgili yapılan açıklamada çocukların yedikleri yemekten zehirlendiği tespit edildi. Hastane yetkililerinden gelen açıklamada, kesin sonucun yapılan tahliller ve çocukların yedikleri yemekten alınan numune sonrasında ortaya çıkacağı belirtildi.

ÖĞLE YEMEĞİNDEN ZEHİRLENDİLER

Hastanede tedavi altına alınan çocukların yapılan ilk incelemesinin ardından çocukların yedikleri öğle yemeğinden zehirlendiği belirtildi. Hastaneden gelen açıklamalarda henüz net bir şey olmadığı ancak çocukların yediği yemekten numune alındıktan sonra belli olacağı belirtildi.

ANAOKULUNUN AŞÇISI GÖZALTINA ALINDI

Anaokulu yönetiminden gelen açıklamada, okulda yemekleri kendilerinin pişirdiklerini çocukların zehirlenmesinde sudan şüphelendikleri belirtildi. Veliler tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında anaokulunun 32 yaşındaki aşçısı N.Y ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. 

 

aydın kuşadası zehirlenme anaokulu anaokulu öğrencileri yemekten zehirlendiler 22 öğrenci