Aydın'da Sel Sularına Kapılan 3 kişi Yaşamını Yitirdi, 1 Kişi Kayıp

TAKİP ET

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası meydana gelen selde yaşanan can kaybı sayısı 3'e yükseldi. Sel sularına kapılarak kaybolan 1 kişinin ise bulunması için ekipler tarafından yapılan arama çalışmaları devam ediyor.

Aydın'da dün gece saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış nedeniyle Söke, Karpuzlu, Koçarlı ve Çine ilçelerinde sel meydana geldi. Yollar ve tarım arazileri sel nedeniyle sular altında kalırken, bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. 

Aydın'da selin meydana geldiği ilçelere polis, jandarma, itfaiye, DSİ, karayolları ve AFAD ekipleri yönlendirildi.  Ayrıca İzmir'den de selin meydana geldiği ilçelere takviye ekipler sevk edildi. 

Söke ilçesindeki Demirçay Mahallesi'nde gece düzenlenen nişan törenine katılım sağladıktan sonra otomobillerine binerek evlerine dönmek isteyen Hacer ve Ali Alptekin çifti ile Erhan Kavaklıçay sel sularına kapılarak kayboldu. 

Üç kişinin içerisinde olduğu otomobil, mahalle meydanına 1 kilometre mesafede bulunan dere yatağında, park halindeyken sel sularına kapılarak dere yatağına sürüklenen 4 araçla birlikte bulundu. Otomobilin içerisinden Hacer Alptekin ve Erhan Kavaklıçay'ın cansız bedenleri çıkartılırken, sel sularında kaybolan Ali Alptekin'in bulunması için ekipler tarafından arama çalışmalarına başlandı. 

Söke ilçesindeki Güneykaya Mahallesi'nde sel sularına kapılan Nurten Sivritaş'ın da ekipler tarafından cansız bedenine ulaşıldı. 

Aydın Söke sel sağanak yağış