Ayasofya'da Binler Kudüs İçin Ayakta! Kur'an Okuyup Namaz Kılarak Destek Verdiler

TAKİP ET

İstanbul'da ABD ve İsrail protestoları devam ediyor. ABD'nin İsrail'in Başkentinin Kudüs olduğunu tanıması açıklamasının ardından tüm dünya gibi Türkiye'de de binler sokağa çıkarak il il protestolarda bulunuyor. Bugün de Yatsı Namazı öncesinde Ayasofya Meydanı'nda toplanan kalabalık Kur'an-ı Kerim okuyarak Sultanahmet Camii İmamı Hasan Kara'nın kıldırdığı namaz sonrasında protestolarına son verdi.

İstanbul’da ABD ve İsrail protestoları devam ediyor. ABD’nin İsrail’in Başkentinin Kudüs olduğunu tanıması açıklamasının ardından tüm dünya gibi Türkiye’de de binler sokağa çıkarak il il protestolarda bulunuyor. Bugün de Yatsı Namazı öncesinde Ayasofya Meydanı’nda toplanan kalabalık Kur’an-ı Kerim okuyarak Sultanahmet Camii İmamı Hasan Kara’nın kıldırdığı namaz sonrasında protestolarına son verdi.

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı son açıklamada, Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğunu tanıması açıklamasını yapmasıyla Türkiye’de Kudüs için protestolara başladı. Ayasofya Meydanı’nda toplanan kalabalık ellerinde Türk Bayrağı ve Filistin Bayrakları ile ABD ve İsrail’i protesto etti.

SULTANAHMET İMAMI YATSI NAMAZINI KILDIRDI

Ayasofya Meydanı’nda toplanan kalabalık ellerindeki Türk ve Filistin Bayrakları ile ‘Katil İsrail iş birlikçisi ABD’ şeklinde sloganlarla Kudüs’e sahip çıktı. Kalabalığın toplandığı Ayasofya Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti verilirken Meydanda Sultanahmet Camii imamının kalabalığa Yatsı Namazı kıldırdığı öğrenildi. 

FİLİSTİN TOPRAKLARINI TAMAMEN ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR

Kalabalığın başında bulunan Genç Hareket Sekreteri Serkan Demirel’in yaptığı konuşmada, İsrail’in Siyonist olduğuna vurgu yaparak son yapılan harekette Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olarak ilan edilerek Filistin’in tamamen ele geçirilmek istendiği belirtildi. Mescid-i Aksa’yı kapatmak için çeşitli oyunlar tezgahlandığını belirten Demirel, Kudüs’ün Peygamberler şehri olduğunu ve Kudüs davasını her zaman kalplerinde taşıyan gençlerin her zaman Kudüs’e sahip çıkmak için her zaman gerekeni yapacaklarını belirtti. 

 

Donald Trump Kudüs Tepki Türkiye İstanbul Ayasofya Meydanı Kuranı kerim Yatsı namazı ABD İsrail