Ayakkabının İçine Limon Koyup 1 Gece Bekletirseniz Bakın Neler Oluyor?

TAKİP ET

Limonun faydaları saymakla bitmiyor. Ama limon sadece mutfakta ve yemeklerde mi kullanılıyor? Elbette hayır imamın mutfak dışında kullanım alanları oldukça fazla. Limonlu sadece bir resim olarak tüketmek dışında günlük hayatımızı kolaylaştırmak için birçok alanda kullanabilirsiniz. İşte limonun oldukça etkili kullanım alanları...

Çok amaçlı limonlu temizleyici

Evinizde her yeri kolaylıkla temizleyebileceğiniz hem sağlıklı hem de oldukça fonksiyonel dil temizleyici yapmak istiyorsanız limon imdadınıza yetişiyor. 150 mil litre sirke ile kabuğunu soyduğunuz bir limonun kabuklarını bir gece bekletin. Karışımın içerisine sabah 150 mililitre su ekledikten sonra sprey başlıklı Bir şişeye koyun ve evinizin her yerini bu su ile temizleyin. 

Kesme tahtasını limonla temizleyin

Deterjan ile kesme tahtalarını temizlemek yerine daha sağlıklı bir yol olan limon ile temizliği Tercih edebilirsiniz. Bir limonu ikiye bölün ve sünger gibi kullanarak kesme tahtalarını bu şekilde temizleyin.

Beyazları limonla beyazlatın

Karbonat ve limon suyu karışımı ile beyazlarınızı daha beyaz yapabilirsiniz. Çamaşır suyu yerine limon suyu ve karbonat Ve karıştırarak içerisinde beyazlarınızı bekletin ve daha sonra makinede yıkayın.

Limonla manikür

Eğer tırnaklarınız güçsüzse ılık bir suya yarım limon suyu ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içerisinde 10 dakika bekleterek daha güçlü hale getirin.

Çillerinizden limonla kurtulun

Cilt lekeleri ve Çiller üzerinde de limonun etkileri saymakla bitmiyor. Bir limonu ikiye bölün ve yüzünüze sürerek birkaç dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın ardından da yüzünüzü nemlendirin.

Lavabolarınızı limonla temizleyin

Limon kabuklarına karbonat sürün Ardından da lavobalarınızı limon kabukları ile ovun. 

Ayakkabı kokusundan limonla kurtulun

Ayakkabılarınızın içerisine taze limon kabukları yerleştirirseniz ve bir gece bekletirseniz sabah uyandığımızda koku gitmiş ve mis gibi koku gelmiş göreceksiniz.

Koltuk altınızı limonla beyazlatın

Limon sayesinde koltuk altındaki kararmadan kurtulabilirsiniz. Limonun içerisinde bulunan asit koltuk altı lekeleri ve ölü hücreleri soyarak yok eder. Duşa girmeden önce yarım limonu koltuk altınıza sürün ve birkaç dakika sonra duş alın. Sonuçları 7 gün içerisinde görmeye başlarsınız.

limonun faydaları limon suyunun faydaları limon ile temizlik temizlikte limon limon nasıl kullanılır