Avusturya'dan Küstah Türkiye Sözleri: AB Üyelik Görüşmelerine Son Verilsin

TAKİP ET

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Varna zirvesi öncesinde kriz çıkaracak açıklamalarda bulundu. Kurz, Türkiye ile AB müzakerelerinin sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Varna zirvesi öncesinde kriz çıkaracak açıklamalarda bulundu. Kurz, Türkiye ile AB müzakerelerinin sonlandırılması gerektiğini söyledi. 

Bugün Bulgaristan'ın Varna şehrinde Brüksel ile Ankara arasındaki son diyalog fırsatı olarak değerlendirilen toplantı yapılacak. Toplantı öncesinde Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye ile gerilimi tırmandıracak bir açıklama yaptı. Kurz, AB ve Türkiye arasındaki görüşmelerin bir  an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. 

TÜRKİYE-AB ZİRVESİNE ERDOĞAN KATILACAK
Bugün Varna’da düzenlenecek olan Türkiye-AB zirvesine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker katılacak. Zirve, ev sahibi Borisov'un konuklarını karşılaması ise saat 19.00’da başlayacak. En az 2 saat sürmesi beklenen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere zirvede ticaret, ekonomi, terörle mücadele, güvenlik ve dış politika konuları konuşulacak. 

AVUSTURYA BAŞBAKANI KRİZE DAVETİYE ÇIKARDI
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Alman Die Welt gazetesine zirve öncesinde yaptığı açıklamalarda, Türkiye hakkında önemli ifadeler kullandı. Kurz açıklamasında, "Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmelerinin sona erdirilmesi gerektiğini" dedi. Kurz açıklamasının devamında, "Temel demokratik değerler ve insan hakları ihlalleri göze alınırsa Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmeleri, Kopenhag kriterleri artık uygulanmadığı için sonlandırılmalı" ifadelerini kullandı. 

 

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz varna zirvesi son dakika son dakika haberi türkiye AB Cumhurbaşkanı Erdoğan ürkiye ile AB müzakereleri