Avrupalı Türkler Türkiye'ye Gelmiyor!

TAKİP ET

Yapılan araştırmalar sonucunda Avrupalı Türklerin tatil yapmak için Türkiye!'yi daha az tercih ettikleri ortaya çıktı. Geçen yıl 2,7 milyon Avrupalı Türk, Türkiye'yi tercih ederken, bu yıl sayıları 1,9 milyona geriledi.

Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı'nın yaptığı araştırmalar sonucunda hazırladığı rapora göre, 2014 yılında Türkiye'ye 2,7 milyon Avrupalı Türk turist geldi. Ancak bu rakam bu sene 1,9 milyona kadar düştü. TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen'in Almanya, Fransa, Hollanda ve Avusturya'da yaşayan 1450 kişiyle yaptığı turizm araştırmasının ardından çıkan sonuçlara göre Avrupalı Türk turistler, 2014 yılına göre bu sene Türkiye'ye daha az tercih etti. TURİSTLER TÜRKİYE'DE HARCAMA YAPMIYOR Geçen yıl yani 2014 yılında Avrupa'dan Türkiye'ye gelen Türk sayısı 2,7 milyonken 2015 yılında 1,9 milyon kişiye düştü. Rakamların tekrar 2012 yılına gerilediği gözlendi. Ayrıca ülkemizde Türk turistlerin yaptığı harcamalar ilk defa 1000 euronun altına indi ve 980 euroda kaldı. İŞSİZLİK ORANI TURİZMİ ETKİLİYOR Yapılan araştırma sonucunda Avrupalı Türklerin artık Türkiye yerine başka ülkeleri tatil yapmak için tercih ettikleri ortaya çıktı. Araştırmada şunlar kaydedildi: "Özellikle 35 yaşına kadar olan genç Türkler, tatilleri için başka yerleri tercih etmekteler. Avrupa'da yaşayan ve yaş ortalaması yüksek olan Türkler, özellikle emekliler, ekonomik açıdan çektikleri sıkıntılar nedeniyle tatillerini azaltmak zorunda kalmıştırlar. Yalnız Almanya'daki Türklerin yüzde 4'ü fakirlik sınırının altında yaşarken, işsizlik oranları yüzde 32'ye çıkmış bulunmakta. Bu açıdan yaşlı nesil, tatil yapmayı fazla planlamamaktadır. Bunun dışında belirli bir kitle, tatillerinin yarısını Türkiye'de, kalanını da Almanya'da geçirmektedirler."

Avrupalı türkler gelmiyor avrupalı türkler neden gelmiyor Avrupalı türkler Türkiyeye gelmiyor turizm ne durumda turizm neden kötü turizmde son nokta Türkiyede turizm türkiyede turizm düştü türkiyede turizm kötüye gidi