Avcılar'da mahalleliyi yılan bastı, vatandaşlar isyan etti

TAKİP ET

Avcılar'da bir otomobilin jantına girerek sıkışan bir yılan, korku dolu anlar yaşattı. Kedinin yaklaştığı ancak dokunmaktan korktuğu yılanı poşet ve süpürgeyle janttan çıkarmaya çalışanlar ise başarılı olamadı. Mahalle sakinleri ise bölgede fare ve yılan görme sıklığının uzun süredir devam eden alt yapı çalışmalarından kaynaklandığını iddia ediyor.

Ambarlı Mahallesi'nde bir otomobilin lastiğinin jantına giren yılan, dikkatleri üzerine çekti. İddiaya göre, tamamlanamayan İSKİ alt yapı çalışmaları sırasında ortaya çıkan yılan, park halindeki aracın jantında görüldü. Kedinin yılanı fark etmesine rağmen korkup uzak durması üzerine mahalle esnafından Ahmet Canarslan olaya müdahale etti. Bir kadın da eline aldığı poşetle yılanı janttan çıkarmaya çalışsa da sonuç alınamadı. Ardından süpürgeyle yılanın janttan çıkarılması denendi, ancak yılan hâlâ yerinden kımıldamadı. Bunun üzerine yılana müdahale eden Ahmet Canarslan, kaldırım taşıyla yılanı etkisiz hale getirmeye çalıştı.

Ahmet Canarslan, yaşanan olayla ilgili şunları söyledi: "Sokakta yürürken kedi lastikler arasında bir şeye bakıyordu. Baktığımda yılan olduğunu gördüm. Bu bölgede uzun süredir devam eden bir alt yapı çalışması var. Alt yapı çalışmaları nedeniyle yılan ve fareleri sıkça görmeye başladık. Bugüne kadar dört beş fareyi yok ettik. Ancak bu yılanı ilk defa görüyoruz. Büyük bir yılandı ve tekerleğe dolanmıştı, çıkaramadık. Çocuklarımız çok korkuyorlar. Avcılar gibi bir yerde böyle bir yılanla karşılaşmak gerçekten şaşırtıcı oldu. Tam dışarı çıkmaya çalışırken yakaladık."

Yaşanan olay, mahalle sakinlerinin alt yapı çalışmalarının fare ve yılanların artışına neden olduğu iddialarını güçlendiriyor. Olayın ayrıntıları araştırılıyor ve yetkililer konuyla ilgili incelemelerde bulunacak.

İstanbul Avcılar