Atatürk'e Hakaret Soruşturmasında Son Dakika! '7,5 Yıl Hapis İstemi'!

TAKİP ET

Atatürk'e hakaret soruşturmasında son dakika gelişmesi yaşandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ile 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istemi iddianamesi hazırlandı.

Atatürk’e hakaret soruşturmasında son dakika gelişmesi yaşandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Atatürk’e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ile 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istemi iddianamesi hazırlandı. 

Geçtiğimiz günlerde TV Programında Atatürk’e hakaret eden iki isimden Süleyman Yeşilyurt teslim olmuştu. Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ile “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Diğer yandan programın moderatörü Yavuz Bahadıroğlu ve programda konuk olan Mustafa Armağan hakkında takipsizlik kararı verildi. 

HAZIRLANAN İDDİANAME

İkili hakkında hazırlanan iddianamede şu değerlendirmelere bulundu:

“Bu kararın cumhuriyet başsavcılığımız açısından bağlayıcılığının bulunmadığı, suça konu videonun birçok ulusal televizyon kanalında, yargı alanımızda bulunan Kanal D televizyon kanalında yayınlandığı, aleniyet kazandığı, dolayısıyla 9 Mayıs 2017'de yeni bir suçun ortaya çıktığı, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçu açısından eylemin sübuta erdiği, şüphelinin videosunun son kısmında 'biz toplama yapmışız, çıkarma yapmışız, biz fark ettiğimiz her şeyi planlamışız' diyerek videoyu çekmekteki amacının itibar suikastı olduğunu, toplumun bir kesiminin sinir uçları ile oynamayı, toplumu tahrik etmeyi amaçladığını açıkça ortaya koyduğu, dosya kapsamındaki tüm delillere göre atılı suçların şüpheli tarafından işlendiği, kamu davası açmaya yeterli delilin bulunduğu anlaşılmaktadır.” 

Hazırlanan iddianamede şüpheliler Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ile “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. iddianame kabul edildiğinde şüpheliler Bakırköy Asliye Ceza Mahkemelerinde yargılanacak.

 

süleyman yeşilyurt hasan akar son dakika tutuklama istemi hapis iddianame bakırköy savcılık atatürke hakaret