Atatürk Büstüne Saldıran Kadın Hakkında Son Karar Verildi

TAKİP ET

Tekirdağ'da Atatürk büstüne balta ile saldıran kadın hakkında mahkeme kararını verdi. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verildi.

Tekirdağ'da Atatürk büstüne balta ile saldıran kadın hakkında mahkeme kararını verdi. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verildi. 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde geçtiğimiz günlerde Atatürk büstüne karşı bir kadın tarafından saldırı gerçekleştirildi. Çiğdem B. isimli kadının eline almış olduğu bir balta ile büste saldırdığı görüntüler kameralara yansımıştı. Saldırının ardından aynında getirmiş olduğu baltayı ise çarşafının içine sokarak olay yerinden uzaklaşmıştı. 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen olay sonrasında konu hakkında soruşturma başlatıldı. Bunun üzerine Çiğdem B. isimli kadının görüntüleri sosyal medya üzerinden de büyük tepkilere neden oldu. Konu hakkında soruşturma devam ederken Çiğdem B, isimli kadının polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı açıklanmıştı. 

MAHKEME SERBEST BIRAKILMASINA KARAR VERDİ

Atatürk büstünün ayak kısmına balta ile vurduğu için ciddi anlamda zarar verdiği görüldü. Çevrede bulunan bir kişi ise bu görüntüleri polise vermek amacıyla cep telefonu ile kayda aldı. Kadının saldırının sonrasında büst üzerine bir not bıraktığı öğrenildi. Notta ise 'Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Yusuf Suresi 21. Ayet' yazdığı öğrenildi. Polis tarafından başlatılan inceleme sonrasında görgü tanıklarının ifadeleri ile kısa sürede yakalandı. Evinde baltanın da bulunduğu tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan Çiğdem B. isimli kadın hakkında mahkeme son kararını verdi. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verildi.

mahkeme adli kontrol şartı atatürke hakaret