Askere Gidemeyeceğini Öğrenince Yürekleri Ağızlara Getirdi

TAKİP ET

Kastamonu'da bir genç sağlık problemleri nedeniyle tedavi gördüğü için askere kabul edilmedi. Bunalıma giren genç çareyi intihara kalkışmakta buldu.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bulunan bir genç ailevi nedenlerden dolayı kaynaklanan bir sağlık sorunu nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu. Tedavisi devam ederken askerlik yaşı geldi. Askere gitmek için başvuru yaptı. Sağlık muayeneleri sırasında sağlık sorunundan bahsetti. Ancak sonrasında gelen raporlarda sağlık sorunu nedeniyle askere gidemeyeceğini öğrendi. 

En büyük hayalinin asker gitmek olduğu öğrenen genç aldığı haberle neye uğradığını şaşırdı. Bir anlık öfke ve sinirle intihar etmek istedi. Evinin balkonuna çıkarak kendisini aşağı atmak istedi. 4. kattaki evin balkonundan sarkan genci fark eden komşuları hemen sağlık ekiplerine ve itfaiyeye haber verdiler. Olayın üzerine hemen polis ekipleri de geldi. Bunun ardından bir ikna süreci başladı. 

AİLEVİ SORUNLARDAN DOLAYI TEDAVİ GÖRÜYOR

İkna çalışmaları sırasında askere gitmeyi çok istediğini ancak ailevi sorunlardan dolayı tedavi gördüğü için bunun mümkün olmadığını anlattı. Ancak bir süre sonra emniyet güçleri tarafından ikna edildi. 

Birkaç saatin sonunda ikna edilerek intihardan vazgeçirilen gencin emniyete ifade vermek üzere götürüldüğü öğrenildi. Konu hakkında inceleme başlatıldı. 

genç asker intihar