Asker eğlencesi adı altında şehir magandalığı yapıp şehri birbirine kattılar

TAKİP ET

İstanbul'da asker eğlencesi sonrası konvoy halinde şehir magandalığına soyunan bir grup, trafiği birbirine katıp havaya ateş açtı.

Beyoğlu’nda asker eğlencesi sonrası konvoy halinde şehir magandalığına soyunan bir grup, trafiği birbirine katıp havaya ateş açtı. Tünelin giriş ve çıkışını araçlarla kapatıp patinaj çekip meşaleler yaktılar. Tünelin içini savaş alanına çeviren şehir magandaları silahla rastgele ateş edip insanlarını canını tehlikeye attı. Beyoğlu’nu savaş alanına çeviren magandalar sosyal medya hesapları üzerinden yayınladı. Duruma el atan polis ekipleri magandaları yakalamak için çalışmalarını yürütüyor.

Tüneli kapattılar

Olay 3 Kasım Pazar akşamı sözde asker uğurlamak için magandalık yapanlar, Beyoğlu İstiklal Mahallesi’nde otomobil ve motosiklet ile toplanan bir grup tarafından başlatıldı. Otomobil ve motosikletlilerin konvoy halinde yola çıkmaları üzerine yaşanan olayda insanların canı hiçe sayıldı. Kornolara basıp, dörtlüleri yakarak çıktıkları Beyoğlu İstiklal Mahallesi’nden Piyalebaşı Bulvarı üzerinden Piyalepaşa- Kağıthane Tüneline giriş yapıldı. Tünelin giriş ve çıkışını konvoydaki otomobil ve motosikletlerle kapatan magandalar, tünel içinde araçlarla patinaj çekip meşaleler yaktılar. Göz gözü görmeyen ortamda yanlarında bulunan silahlarla rastgele havaya defalarca ateş açtılar. Dakikalarca süren bu magandalık yüzünden trafik alt üst oldu. Yaptıkları bu magandalığı sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayan kişiler tepkilerin odağı oldu.

Trafiktekilerin canını hiçe saydılar

Tünel içinde magandalıkları bittikten sonra araçlarına binerek tünelden çıkan motosikletlilerden biri, tek teker üzerinde şov yapmaya başladı. Kendi canlarını hiçe saydıkları bu olayda trafikte bulunan insanları da tehlikeye soktular. Tünelden çıktıktan sonra Eyüpsultan güzergahında ilerleyen magandalar Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi istikametinde ilerlerken yanında bulunan silah ile havaya defalarca ateş açtı. Seyir halinde ilerleyen araçların camından dışarıya sarkarak kazaya sebep olacak davranışlar sergileyen magandalar, Alibeyköy sokaklarına girdi. Girdikleri bir mahallede şovlarına devam eden magandalar patinaj çekmeye başladı. Vatani görevini yapmak için askere gidecek olan kişi, düzenlenen gece için konvoya katılan tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Şehirde adeta terör estirdiklerinin, kendi canları dahil olmak üzere çevredeki insanların canını tehlikeye attıklarının farkında olmayan bir grup geceyi bitirip dağıldılar. 

Soysal medya hesaplarından yayınladılar

Magandalar, yaptıkları şey çok doğru gibi cep telefonu ile kaydettikleri tüm geceyi sosyal medya hesaplarından yayınladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı tüm polis ekipleri, tünel kapatıp trafiği birbirine katan, silahla havaya ateş açarak vatandaşın canını tehlikeye atan, abartılı egzoz ile çevreye rahatsızlık veren şehir mangalarını yakalamak için yoğun bir çalışma başlattı.

beyoğlu asker eğlencesi maganda