Asgari Ücretlilere Müjde! Görüşmelerdeki Heyecanlandıran Detay...

TAKİP ET

Asgari ücret belirleme çalışmalarında ikinci toplantı yapılırken yetkililer çalışanların beklentilerini karşılayacak rakamların çıkacağı sinyallerini vermeye başladılar.

TİSK Genel Başkanı Sekreteri Akansel Koç asgari ücret görüşmeleri hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. İki tarafın yapılan görüşmelerde tekliflerde bulunduklarını ve orta bir yol bulunması için sıkı pazarlıkların devam ettiğini söyledi. İki tarafında tekliflerinin ne olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Bunun üzerine asgari ücret beklentileri hakkında patronlardan vatandaşların beklentileri doğrultusunda memnun edici bir sonuç çıkacağı sinyallerini verdi. Yapılan bu açıklama çalışanlar arasında umut edici bir açıklamanın yapılmasını sağladı. 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelmiş olduğu asgari ücret komisyonu 2019 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretlerin miktarlarının belirlenmesi için sıkı bir görüşme halinde. Dün bu konuda ikinci toplantı yapıldı. Artık sonucun netleşmesi ve vatandaşlar ile paylaşılması bekleniyor. İşveren heyeti kısmında TİSK GEnel Başkan sekreteri Akansel Koç başkanlık ettiği için bu konuda bazı değerlendirmelerde bulundu. 

'ÇALIŞANLAR BÜYÜK BEKLENTİLER İÇİNE GİRİYORLAR'

Akansel Koç açıklamalarında 'Asgari ücretle çalışanların büyük beklentiler içinde olduğunu biliyoruz. Bu konuda bizde elimizden geleni yapıyoruz. Hem çalışanların şartlarını düzenlemek hem de içinde bulunduğumuz durumda en iyisini yapmak için çabalayacağız. Henüz net rakamlar konuşulmadı ancak 2 binin üzerinde olmasını temenni ediyoruz. Çıkacak olan sonuçlardan çalışanların beklentilerinin karşılanacağını düşünüyoruz' ifadelerini kullandı. Bir sonraki toplantının 20 Aralık tarihinde yapılması ve artık son kararın verilmesi planlanıyor. 

asgari ücret TESK açıklama