Asgari ücret zammındaki '90 kuruş' detayı sosyal medyanın gündemine oturdu

TAKİP ET

2021 yılı asgari ücret zammının açıklanmasının ardından sosyal medyanın gündemi de yeni asgari ücret tutarı oldu. 

2021 yılı asgari ücret zammının açıklanmasının ardından sosyal medyanın gündemi de yeni asgari ücret tutarı oldu. Asgari ücrete gelen zam miktarıyla ilgili sosyal medya kullanıcılarından binlerce paylaşım gelirken en çok konuşulan konulardan biri de asgari ücret zammındaki 90 kuruşluk küsurat oldu.

Asgari Ücret Net 2.825 TL 90 Kuruş Olarak Belirlendi

Asgari Ücret Tespit komisyonu, bu sabah saat 10.30’da dördüncü ve son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan asgari ücret zammıyla ilgili açıklama geldi. 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklamak üzere kameralar karşısına geçen Bakan Selçuk, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren asgari ücretin brüt 3.570 TL 50 kurul, net ise 2.825 TL 90 kuruş olarak belirlendiğini duyurdu. Bu durumda asgari ücrete 500 TL zam yapılmış oldu.


Sosyal Medya 90 Kuruşluk Küsuratı Konuşuyor

Asgari ücret zammının açıklanmasının hemen ardından sosyal medyanın gündemi de yeni asgari ücret tutarı oldu. Yapılan 500 TL’lik zammın vatandaşı memnun etmediği görüldü. Sosyal medyanın gündemine oturan yeni asgari ücret tutarı için binlerce sosyal medya kullanıcısından tepkilerini dile getiren paylaşımlar geldi. Özellikle yeni tutarın sonundaki 90 kuruşluk küsurat en çok konuşulan konulardan biri oldu. 

Türk-İş Tepki Gösterdi

Asgari ücret zammına ilk tepki işçi kesiminin temsilcisi Türk-İş’ten geldi. Bakan Selçuk’un yeni asgari ücret tutarını açıkladığı anlarda yanında oturan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, alınan karara muhalif kaldıklarını ve katılmadıklarını söyledi. Belirlenen net asgari ücretin yetersiz olduğunu dile getiren Irgat, söz konusu rakamın işçilerin beklentisini karşılamaktan uzak bir tutar olduğunu belirtti. 



 

asgari ücret 90 kuruş zehra zümrüt sosyal medya