Ardahan'da Kar Esareti! Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle 17 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

TAKİP ET

Türkiye'nin batısı sonbaharı yaşarken, doğuda ise kar esareti şimdiden başladı. Ardahan'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Yoğun kar yağışı, 17 köy yolunun ulaşıma kapanmasına da neden oldu.

Türkiye’nin batısı sonbaharı yaşarken, doğuda ise kar esareti şimdiden başladı. Ardahan’da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Yoğun kar yağışı, 17 köy yolunun ulaşıma kapanmasına da neden oldu. 

Sonbahar, Türkiye’nin Batı illerinde kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlarken, Doğu illeri ise kışı yaşamaya başladı bile. Dün öğle saatlerinde Ardahan’da başlayan kar yağışı akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Kent beyaz örtü ile kaplanırken, Ardahan-Posof karayolu ve 17 köye ulaşım kesildi. Sürücüler, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Kentin bir çok noktasında hayat neredeyse durma noktasına gelirken, İl Özel İdaresinin verdiği bilgiye göre ekipler yolları açmak için bölgeye sevk edildi. 

YOĞUN TİPİ HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Ardahan-Posof karayolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan son açıklamaya göre Ilgar Dağı mevkii de ulaşıma kapandı. Sürücülere yapılan uyarılarda yoğun buzlanma nedeniyle zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi. 17 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışı Ardahan’da kartpostallık görüntülerin de ulaşmasına neden oldu. Tuncer Süt ismli sürücü, kar yağışı ve tipi nedeniyle aracına ulaşamadığını belirterek, “Kar yağışı sonrası araçlarımıza ulaşamıyoruz ve bu nedenle evimize ve iş yerimize gidemiyoruz. Yoğun bir tipi var” ifadelerini kullandı. 

ÇOCUKLAR YILIN İLK KARI İLE EĞLENDİ
Yılın ilk karının tadını çıkaran ise çocuklar oldu. Çocuklar kar topu oynayıp kardan adam yaparken, yaşı büyük içi çocuk olan yetişkinler de onlara eşlik etmeyi ihmal etmedi. 

ardahan hava durumu ardahan hava durumu kar yağışı hava durumu 17.10.2017 son dakika