Araştırma Görevlisi Cinayetinin Ardından Skandal Çıktı

TAKİP ET

Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi olan Ceren Damar'ın feci şekilde öldürülmesinin ardından bir skandal çıktı. Bunun üzerine okulda daha önce benzer şiddet olaylarının yaşandığı ortaya çıktı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Ceren Damar öğrencisi tarafından geçtiğimiz günlerde feci şekilde öldürülmüştü. Hukuk fakültesinde öğrenci olan Hasan İsmail Hikmet isimli zanlı derste kopya çekerken araştırma görevlisine yakalanmıştı. Bunun ardından konu hakkında işlem başlatıldı. Hakkında tutanak tutan Ceren Damar'ın aynı öğrenciyi başka bir sınavda da kopya çekerken yakaladığı öğrenildi. 

Genç hocanın odasında olduğu bir zamanda yanında getirdiği silah ile odasına çıkan zanlı öğrenci notunun düzeltilmesini istedi ancak olumsuz yanıt alınca Ceren Damar'ı defalarca bıçakladıktan sonra hırsını alamadığı için vurdu. Genç araştırma görevlisi olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti.

ÜNİVERSİTEDE GÜVENLİK ZAAFİYETİ VARMIŞ

Olayın ardından başka bir skandal daha ortaya çıktı. 2017 yılında araştırma görevlisi olan Emre Yılmaz isimli hocanın iki öğrencisi tarafından feci şekilde darp edildiği ve burnunun kırıldığı öğrenildi. Ayrıca araştırma görevlisinin defalarca öğrencileri tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı. 

Emre Yılmaz isimli hocanın bu durumu üniversite yönetimine bildirdiği ancak yönetimin herhangi bir cezai işlem uygulamadığı, tam tersi olayın üzerinin kapatıldığı öğrenildi. Emre Yılmaz isimli öğretim görevlisinin üniversite öğrencisi olduktan sonra mezuniyetinin ardından Mühendislik Fakültesi'nde 3 yıl boyunca araştırma görevlisi olarak çalıştığı  öğrenildi. Bu konu hakkında üniversite idaresi hakkında da inceleme başlatıldı.

ceren damar skandal cinayet