Araç kiralamak isterken dolandırcıların yeni tuzağına takıldılar! "Çok bildiğimiz kurumsal firma"

TAKİP ET

İnternetten araç kiralamak isterken dolandırıcıların tuzağına yakalandı. Diyarbakır'da araba kiralamak isteyen bir çift dolandırıldı. Giyim sektörü çalışanı Mehtap ve Mahmut Taş çifti, acil olarak Ankara'ya gitmek için internet üzerinden araç kiralama şirketini aradı. Fakat çift, kurumsal bir araç kiralama şirketinin ismini kullanan dolandırıcıların tuzağına düştü . Toplamda 7.200 TL dolandırıldılar.

Araç kiralamak isteyen bir çift dolandırıcıların yeni tuzağına takıldı.

O TALEPTEN SONRA DOLANDIRILDIKLARINI ANLADI

Kurumsal şirket adına açılan bir internet sitesine tıklayan Taş çifti dolandırıcılar ile konuşarak , ilk önce 1000 TL depozito, 3 günlük kiralama bedeli için ise 1200 TL ve sigorta bedeli de 5 bin TL istendi. Taş çifti, 3 ayrı havale yaparak toplamda 7 bin 200 TL gönderdi. Dolandırıcılar, bu sefer de 5 bin TL daha talep edince çift, dolandırıldığını anladı.

"ÇOK HIZLI HAREKET ETTİĞİMİZ İÇİN HATAYA DÜŞTÜK"

Mehtap Taş, aceleleri olduğu için aceleci davrandıklarını ifade ederek, "Bu sebeple çok bildiğimiz kurumsal firmanın kiralama şirketini aradık. İnternetten aradığımız numaraya ulaştığımda bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçmek istediler. İlk önce 1000 TL depozito ücreti, 1200 TL 3 günlük kiralama bedeli, 5 bin TL de aracın sigortası bedeli olmak üzere 3 ayrı havaleyle para transferi gerçekleştirdik. Sonradan dolandırıldığımızı fark ettik. Çünkü süre kısıtlaması koydular, 10 dakika süre belirtip bizi sıkıştırdıkları için hızlı attık paraları. Sonrasında engellendik telefonlar tarafından. Toplam 7 bin 200 TL olmak üzere para transferi gerçekleştirdik, şimdi de arama yaptığımızda tekrar bizi engelliyorlar. Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün itibarıyla suç duyurusunda bulunduk. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Bütün planlamalarımız aksadı, çok hızlı hareket ettiğimiz için böyle bir hataya düştük. Normalde bilinçli insanlarız, böyle durumlara karşı bilinçliydik. Kesinlikle 444'lü numaralar haricinde kimseyle iletişime geçmemelerini tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Diyarbakır araç kiralama