Araba almak isteyenlere uyarı! İki hasarlı arabayı birleştirip sattılar

TAKİP ET

Dolandırıcıların yeni tuzağı araçlar ile oldu! "Şeytanın bile aklına gelmez" dedirtecek türden bir olay yaşandı. Aynı model ve aynı renkte hasarlı olan iki aracı ortadan keserek tek otomobil halinde birleştiren dolandırıcılar otomobili piyasa değerinin çok altına sattı. Tuzağa düşerek aracı satın alan kardeşler ise gerçeği öğrendiklerinde büyük bir şok yaşayarak soluğu emniyette aldılar.

Gebze'de ikamet eden Akif Karan ve ağabeyi, Giresun'da ikamet eden diğer kardeşi için 160 bin TL para vererek bir araç satın aldı. Piyasa değerinin çok altında olan aracın ucuz olma sebebini soran kardeşler "Askere gideceğim için satıyorum" yanıtı aldı.

GİTTİKLERİ EKSPER "SIKINTI YOK" DEDİ

Parayı vermeden önce aracı kontrol ettirmek istediklerini söyleyen kardeşler satıcı tarafından yönlendirilen ekspere gittiler ve "Arabada hiçbir sıkıntı yok" cevabını aldılar. Aracı Giresun'a göndermeden önce bakım yaptırmak için sanayiye götürdüklerinde ise gerçeği ustadan öğrendiler.

GERÇEĞİ ÖĞRENİNCE ŞOKE OLDULAR

Araca bakım yapacak olan ustanın "Komple arızalı, her tarafı değişmiş. Ortadan bölünmüş araba, başka ekspere sokalım" ifadeleri ile şoka uğrayan iki kardeş, satın aldıkları otomobil aslında hasarlı iki araçtan birleştirildiğini ustadan öğrendi. Önü ve arkası başka araçlardan birleştirilen, 2006 model aynı renkte iki farklı aracın bir araya getirilerek yapıldığı öğrenildi.