AP'nin Müzakere Kararına Ankara'dan Büyük Tepki! 'Raporu Kabul Etmiyoruz'

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin AB ile müzakerelerinin askıya alınması raporunu kabul etmesi kararından sonra Ankara’dan ilk açıklama geldi. Ankara’da açıklama yapan AB Başkanı Ömer Çelik, verilen bu karara sert tepki göstererek, ‘Raporu kabul etmiyoruz. Yok hükmündedir. Aynen iade edeceğiz.’ dedi.

Avrupa Parlamentosu, bugün verdiği kararla Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin askıya alınma talebinin bulunduğu raporu kabul ettiğini açıkladı. Verilen bu karara Ankara’dan ilk tepki AB Bakanı Ömer Çelik’ten geldi. Bakan Çelik, verilen bu kararı kabul etmediklerini ve kararın yok hükmünde olduğunu belirterek aynen iade edilecektir şeklinde konuştu.

‘RAPOR OBJEKTİF DEĞİL’

Bakan Ömer Çelik, konu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, söz konusu kabul edilen raporun objektif olmadığını AB Komisyonu tarafından yayınlanan bu raporun AP tarafından değerlendirildiğini ve bir bağlayıcılığı olmadığını belirtti. Raporun objektiflikten uzak olduğunu belirten Çelik, rapordaki bazı tarihlerin de çarpıtıldığının altını çizdi.

‘YOK HÜKMÜNDE’

Açıklamalarına sert bir şekilde devam eden Ömer Çelik, raporun yok hükmünde olduğunu ve aynen geri gönderileceğini belirterek bu raporun değerlendirme kriterinden çıktığını  ve gerçeklerin çarptırıldığını söyledi. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Skandal karar ile ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı AP tarafından kabul edilen Türkiye ile ilgili skandal karar için sert bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada, bu kararın asılsız iddialara ve iftiralara dayandığı ve söz konusu kurumun itibarını ayaklar altına aldığı, bu kararın Türkiye tarafından yok hükmünde sayıldığı belirtildi.

 

AP AP kararı Ankara açıklama büyük tepki AB Bakanı Ömer Çelik dışişleri bakanlığı rapora tepki