Antalya'da Deprem! Şiddeti 5.2

TAKİP ET

AFAD resmi sitesinden edinilen bilgiye göre Antalya'ya bağlı Kumluca ilçesinde 5.2 şiddetinde deprem oldu.

AFAD resmi sitesinden edinilen bilgiye göre Antalya’ya bağlı Kumluca ilçesinde 5.2 şiddetinde deprem oldu. Depremin sabah saat 09.21’de yerin 40 km derinliğinde meydana geldiği bildirildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Kumluca’da meydana gelen depremin şiddetinin 5.3 olduğunu duyurdu.

Kumluca ilçesinin 65.45 km açıklarında ve 40.19 km derinlikte meydana gelen deprem, Antalya merkez ve ilçelerinin hepsinde hissedilirken Burdur ve Isparta’da depremi hisseden komşu iller oldu.   

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde de iki gün önce olan 4.8 şiddetindeki depremi, Antalya merkez ve ilçelerinin hepsi ile komşu iller Burdur ve Isparta’nın bazı ilçeleri de hissetmişti.

Antalya Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Timur, “İlimizdeki yetkililerle yaptığımız görüşmelerde depremin bir hasara yol açmadığını öğrendik. Depremin merkez üssü deniz olduğundan dolayı karayı çok etkilemedi. Antalya merkez ve ilçelerin tümünde hissedilen deprem, korku ve paniğe yol açtı.” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz’de Kumluca’daki depremle ilgili şunları söyledi:

“İki gün içerisinde Döşemealtı ve Kumluca ilçesinde olan depremler, Akdeniz için olağan depremlerdir. Depremler, yüzeyde olmuyor. Döşemealtı ilçesindeki deprem yerin 100, Kumluca’daki deprem ise 60 km derinliğinde meydana geldi. Bunlar yerin altında olan olaylar olduğu için yıkıcı özelliği olmaz. Ancak ülkemiz, deprem bölgesi olduğundan dolayı dikkatli olmakta her zaman fayda var. Akdeniz bölgesinde daha önce yıkıcı depremler olmuştur. Bu depremleri uyarıcı olarak değerlendirmek ve tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.” şeklinde konuştu.  

           

AFAD Antalya Kumluca Deprem Akdeniz Döşemealtı Isparta Burdur İTÜ