Antalya'da Teleferik Kabini Düştü: 1 Ölü, 10 Yaralı

TAKİP ET

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde teleferik kabininin düşmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirirken, 10 kişide yaralandı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğun talep gören Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden biri henüz tespit edilemeyen bir nedenden ötürü devrildi. Devrilen direğe çarpması nedeniyle parçalanan kabinin içerisindeki 8 kişi kayalık alana düştü.

Olayın çevredekiler tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar edilmesinden sonra olay mahalline itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Olay mahalline gelen ekipler, 54 yaşındaki Memiş Gümüş'ün hayatını kaybettiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın da yaralandığını belirledi.

Yaralıların tahliye işlemi ise Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın helikopteriyle yapıldı.

Öte taraftan, kazadan sonra teleferik sisteminin durması nedeniyle havada bulunan kabinlerin içerisinde çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Mahsur kalan vatandaşların güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için çalışma başlatıldığı ve çevre illerden de kurtarma ekiplerinin çalışmalara destek verdiği belirtildi. 

Gece uçuş kabiliyetli bir jandarma helikopteri de olayın meydana geldiği bölgeye ulaşarak kurtarma çalışmalarına katıldı. Kabinin içerisindeki bir kişi sedye aracılığıyla helikoptere alındı.

Olayın ardından Antalya Valiliği, "Ulaşılabilir halde olan 7 kabinde bulunan 40 vatandaş ekiplerin çalışmasıyla tahliye edilmiştir. Havada asılı olan 15 kabindeki 134 vatandaşımızın tahliyesine yönelik başlatılan çalışmalar devam etmektedir." ifadelerini kullandı. 

Yine kurtarma çalışmaları devam ettiği esnada bir kurtarma ekibi üyesi de yaralandı. Yaralanan görevliye ilk müdahalenin olay mahallinde sağlık ekipleri tarafından yapılmasından sonra hastaneye nakledildi. 

Antalya Konyaaltı Teleferik